Uzaktan çalışma döneminin simgesi Zoom, çalışanlarını ofise çağırıyor

Zoom, ofise 50 mil (ortalama 80 km) mesafede çalışan kişilerin haftada iki gün ofise gelmesini istiyor. 
Uzaktan çalışma döneminin simgesi Zoom, çalışanlarını ofise çağırıyor

Pandemi döneminde dijital dönüşümün yanı sıra iş yapış şekillerinde de büyük bir değişiklik yaşandı. Sosyal mesafeye duyulan ihtiyaç ve sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte birçok sektörde işler evden devam ederken, pandemi sonrasında bu durum bazı şirketler için kalıcı oldu. Hatta yine bu dönemde, öncesinde birçoğumuzun pek de kullanmadığı bir terim olan "hibrit çalışma" hayatlarımıza girdi. Bu da haftanın belli günlerinde evden çalışmayı mümkün hale getirdi.

Şimdilerde büyük teknoloji şirketlerinde hibrit düzen oturmaya başladı. Aslında şirketler çalışanları tam zamanlı olarak ofislere çağırmayı denedi, lakin gelen tepkiler geri adım atmayı gerektirdi. Yine de dönemsel olarak "X şirket çalışanları ofise çağırıyor" haberleri ile karşılaşmaya devam ediyoruz. Artık bu tarz haberler pek ilgi çekmese bile çalışanlarını ofise çağıran son şirket, uzaktan çalışma döneminin simgesi Zoom olduğu için açıkçası yüzlerde minik bir tebessüm oluştu. Evet, başlıktan da anlaşılacağı üzere Zoom, kendi çalışanlarının ofislere dönmesini bekliyor. 

Ancak Zoom'un talebi ofise tam zamanlı dönülmesi değil. Paylaşılanlara göre şirket, ofise 50 mil (ortalama 80 km) mesafede çalışan kişilerin haftada iki gün ofise gelmesini istiyor. 

Zoom'un global halkla ilişkiler müdürü Colleen Rodriguez yaptığı açıklamada, "Bir ofisin yakınında yaşayan çalışanların ekipleriyle etkileşimde bulunmak için haftada iki gün yerinde olmaları gerektiği anlamına gelen yapılandırılmış bir hibrit yaklaşımın Zoom için en etkili olduğuna inanıyoruz. Şirket olarak, kendi teknolojilerimizi kullanmak, yenilik yapmaya devam etmek ve global müşterilerimizi desteklemek için daha iyi bir konumdayız." dedi. 

Yeni çalışma düzeninin ağustos ve eylül aylarından itibaren uygulamaya konulacağı belirtildi

Sonuç olarak Zoom her ne kadar ürün kapsamında "uzaktan çalışma" ile ilişkilendirilen bir şirket olsa da nihayetinde bir "şirket". O yüzden bu haber kulağa kesinlikle ironik geliyor, ancak tabii ki yönetimden gelen bu karar bizleri şaşırtmıyor. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.