Yenilenmiş akıllı telefonlara odaklanan Mobilfon, Turkcell Yeni Teknolojiler GSYF'den yatırım aldı

2020 yılının Şubat ayında Ömer Lütfi Soylu, Tahir Tuluk, Mustafa Kemal Turnacı ve Hakan Gören tarafından İstanbul'da kurulan Mobilfon, Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan yatırım aldı.
Yenilenmiş akıllı telefonlara odaklanan Mobilfon, Turkcell Yeni Teknolojiler GSYF'den yatırım aldı

Yenilenmiş akıllı telefonlara odaklanan yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Mobilfon'u ilk olarak 2022 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Cep telefonu, tablet, dizüstü bilgisayar, akıllı saat ve tüketici elektroniği kategorisindeki tüm cihazları yenileyerek ekonomiye kazandırmak için kurulan Mobilfon, yatırım aldığını duyurdu.

Mobilfon tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan yatırım aldı. Mobilfon'un tam olarak ne kadar yatırım aldığı veya değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Alınan yatırım, Mobilfon'un ekibini büyütmesi ve mağazalar açması için kullanılacak. 2020 yılının Şubat ayında Ömer Lütfi Soylu, Tahir Tuluk, Mustafa Kemal Turnacı ve Hakan Gören tarafından İstanbul'da kurulan Mobilfon, Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Yenileme Merkezi ve Yenileme Yetki Belgesi ile cep telefonlarını yenileyerek, 1 yıl garantili şekilde satıyor.

Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun güven duyarak gerçekleştirdiği yatırımın, diğer yatırımcılardan sağlayacakları ekonomik katkının habercisi olduğunu belirten Mobilfon Genel Müdürü İlker Tekin, 2023 yılını Mobilfon için yatırım, istihdam ve mağazalaşma açısından önemli bir yıl olarak ilan ettiklerini belirtti.

İleride Mobilfon özelinde diğer yatırımcıların da ilgisinin artacağını düşündüklerini aktaran Tekin, yılın son çeyreğinde ise belirledikleri illerde ve ilçelerde franchise modeliyle mağazalaşma adımları atmayı planladıklarını aktardı.

Yenilenmiş akıllı telefonlara odaklanan girişimlerin son 2 yıl içinde oldukça yaygınlaştığını da hatırlatalım. Mobilfon'un rakipleri arasında bulunan Easycep ve Getmobil gibi girişimlerin aldıkları yatırımları da 2022 yılında sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.