Yenilenmiş akıllı telefonlara odaklanan yerli girişim: Mobilfon

Yenileme Yetki Belgesine sahip bir yenileme merkezi olan Mobilfon, ikinci el akıllı telefonları satın alarak yeniliyor ve sonrasında ise farklı kanallar üzerinden satışını gerçekleştiriyor.
Yenilenmiş akıllı telefonlara odaklanan yerli girişim: Mobilfon

Yurt dışında uzun zamandır oldukça popüler olan yenilenmiş telefon ticareti, Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Yenileme Yetki Belgesi ile birlikte son yıllarda ülkemizde de hızlı bir şekilde popülerleşiyor.

Bu alanda hizmet veren bir girişim olarak karşımıza çıkan Mobilfon, 2020 yılının Şubat ayında Ömer Lütfi Soylu, Tahir Tuluk, Mustafa Kemal Turnacı ve Hakan Gören tarafından kuruldu. Yenileme Yetki Belgesine sahip bir yenileme merkezi olan Mobilfon, ikinci el akıllı telefonları satın alarak yeniliyor ve sonrasında ise farklı kanallar üzerinden satışını gerçekleştiriyor.

Hem satıcı hem de alıcılar için güvenli deneyim sunma hedefi ile yola çıkan girişim, satın aldığı tüm cihazların kayıp, çalıntı veya kaçak olup olmadığını Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun sisteminden kontrol ediyor.

Kullandığı özel yazılımla birlikte işlemci, kamera, mikrofon, hafıza ve kulaklık girişi başta olmak üzere cihazın tüm parçalarını test eden Mobilfon, düşük performanslı veya arızalı parçaları tespit ederek onarıyor ya da yenisiyle değiştiriyor.

Yenilenen cihaz, kozmetik temizliğini ve sterilizasyonu da yapıldıktan sonra tekrar satışa sunuluyor. Yenilenen ürünlerin sertifikalandırıldığını ve bir yıl garantili olarak satıldığını da ayrıca ekleyelim. Her ay artan bir satış hacmine sahip olan Mobilfon, 2022 yılı sonunda aylık 10 bin, 2023 yılında ise aylık 30 bin adet satışa ulaşmayı hedefliyor.

Aylık 3 bin adetin üzerinde bir yenileme kapasitesine sahip olan girişim, yıl sonuna kadar aylık yenileme kapasitesini 10 bine de çıkaracak. Mobilfon'un önümüzdeki yıl akıllı telefonların yanı sıra başka teknolojik ürünlerin yenilemesini yapmayı hedeflediğini de belirtelim. 

İstanbul’da yer alan Profilo AVM içinde 1000 m2’nin üzerinde bir alanda cep telefonu yenileme operasyonuna sahip olan Mobilfon, 53 kişilik ekibini yıl sonuna kadar da 100 kişiye çıkaracak. Mobilfon tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre şirketin yıl sonu için ciro hedefi ise 110 milyon TL.

Edindiğimiz bilgilere göre Ticaret Bakanlığı tarafından pek çok firmaya Yetkili Yenileme Merkezi lisansı verilmiş durumda. Mobilfon'un en önemli rakiplerinden biri ise geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktardığımız Easycep girişimi.

Şu ana kadar herhangi bir yatırım almayan Mobilfon, markalaşma ve globalleşme için yatırım sürecini de başlattı. İlerleyen süreçte yurt dışına da açılmak isteyen Mobilfon'un ilk hedefleri ise Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.