CODE360, Alesta Yatırım'dan 23,7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Alesta Yatırım tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, mobil platformlar için güvenli sürüş ve kaza önleme teknolojileri geliştiren CODE360 girişimine 23,7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yaptı.
CODE360, Alesta Yatırım'dan 23,7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Alesta Yatırım'ın yapay zeka ile video analiz hizmeti sunan Kuasar'a 19,61 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yaptığını geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Yatırım ekosistemimizin en aktif oyuncuları arasında yer alan Alesta Yatırım, yeni bir yatırım gerçekleştirdiğini duyurdu.

Alesta Yatırım tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, mobil platformlar için güvenli sürüş ve kaza önleme teknolojileri geliştiren CODE360 girişimine 23,7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yaptı. Yatırım ile birlikte CODE360 şirketinin yüzde 3 hissesi Alesta Yatırım'a geçti.

Tam olarak ne kadar yatırım yapıldığı açıklanmasa da yaklaşık 700 bin TL yatırım yapıldığını söyleyebiliriz. CODE360, geliştirdiği teknoloji ile birlikte karayollarındaki kaza yapma riski yüksek bölgelere, taşıtın risk oluşturacak bir hız ile yaklaşması durumunda, sürücüyü önceden bilgilendirerek olası kazaları önlüyor.

CODE360 tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, uygulamanın iş birlikleri ile global çapta kullanıcı kitlesine ulaştırılması ve karayollarındaki tehlikeli bölge belirleme araştırmalarındaki süreç ve maliyetleri düşürecek yapay zeka destekli yazılım çözümlerinin geliştirilmesi için kullanılacak.

CODE360 kurucusu Tanju Tekgöz, güvenli sürüş ve kaza önleme teknolojilerinin, mobil uygulamalar ve platformlar üzerinden yazılım çözümleri ile tüm marka ve model taşıtlarda kullanımını destekleyerek sürücülerin ve yolcuların güvenliğini en üst düzeye taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.