Renesas, 5G sağlayıcısı Sequans'ı 249 milyon dolara satın aldı

Renesas, bu satın almayla hücresel bağlantı ürünlerini temel ürün yelpazesine entegre ederek IoT yeteneklerini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Renesas, 5G sağlayıcısı Sequans'ı 249 milyon dolara satın aldı

Yarı iletken tedarikçisi Renesas Electronics, 5G çözümleri sağlayıcısı Sequans249 milyon dolar karşılığında satın alıyor. Şirket, bu satın almayla hücresel bağlantı ürünlerini temel ürün yelpazesine entegre ederek IoT yeteneklerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Ayrıca 5G teknolojisinin getirdiği fırsatları daha etkili bir şekilde değerlendirmeyi ve gelecekteki kablosuz bağlantı trendlerine öncülük etmeyi hedefliyor. 

Sequans, 2003 yılında iki girişimci Georges Karam ve Bertrand Debray tarafından faaliyete geçti. Hücresel bağlantı çözümleri sağlayan bir teknoloji şirketi olarak ön plana çıkan şirket, özellikle 4G ve 5G gibi mobil iletişim teknolojileri alanında faaliyet gösteriyor. Şirket, kablosuz iletişim altyapısını geliştirmek, IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazlarını desteklemek ve genel olarak hücresel ağ bağlantısını optimize etmek amacıyla çeşitli ürünler ve çözümler sunuyor.

Renesas Electronics Corporation, 2010 yılında iki büyük Japon yarı iletken şirketi olan Hitachi, Ltd. ve Mitsubishi Electric Corporation'ın yarı iletken iş birimlerinin birleşmesiyle kuruldu. Şirket, elektronik endüstrisi için yüksek kaliteli yarı iletken ve mikro denetleyici tabanlı çözümler sunuyor.

Sequans CEO'su Georges Karam, satın almayla ilgili olarak, "Dünya genelinde birçok telekom operatörü 5G altyapısına yatırım yapmaya devam ediyor. Renesas ile birleşmek, çok çeşitli endüstrileri dönüştürebilecek kesintisiz bağlantı ve dijital mobilite çağını başlatma fırsatları yaratacak" dedi.

Renesas'ın CEO'su Hidetoshi Shibata ise, "Sequans, hızla büyüyen hücresel IoT pazarında geniş pazara sahip bir lider. Şirketin teknolojisi, Renesas'a IoT uygulamaları geniş bir bağlantı yeteneği sunma yolunu açıyor" ifadelerini kullandı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.