Elon Musk'ın Neuralink'i Google Ventures'ın da aralarında bulunduğu yatırımcılardan 205 milyon dolar yatırım aldı

Neuralink, aralarında Google Ventures, Peter Thiel’ın Founders Fund'ı ve OpenAI CEO’su Sam Altman’ın da bulunduğu yatırımcılardan 205 milyon dolar yatırım aldı.
Elon Musk'ın Neuralink'i Google Ventures'ın da aralarında bulunduğu yatırımcılardan 205 milyon dolar yatırım aldı

Neuralink, aralarında Google Ventures, Peter Thiel’ın Founders Fund'ı ve OpenAI CEO’su Sam Altman’ın da bulunduğu yatırımcılardan 205 milyon dolar yatırım aldı. C Serisi yatırım turu Dubai merkezli Vy Capital tarafından yönetildi. 

Alınan yeni yatırım, Neuralink’in ilk ürününü piyasaya sürmek, gelecekteki ürünlerin araştırma ve geliştirmesini hızlandırmak için kullanılacak. Şirketin bugüne kadar aldığı yatırım miktarının da 363 milyon dolara ulaştığını hatırlatalım.

2016 yılında, Elon Musk tarafından kurulan Neuralink, telefonlar ve bilgisayarlarla iletişim kurabilen yüksek bant genişliğine sahip beyin implantları geliştiriyor. Neuralink'in en önemli ürünü ise N1 Link adını verdiği, tellerin beynin korteksine doğru yayıldığı, insan kafatasına oturan bir mikroçip diyebileceğimiz sinirsel bir arayüz cihazı. Cihaz, teorik olarak çipin hem beyin aktivitesini izlemesine hem de beyne sinyal göndermesine izin veriyor. Çipin nörolojik durumları tedavi etmek ve amputelerin robotik uzuvları kontrol etmesini sağlamak da dahil olmak üzere birçok teorik uygulaması bulunuyor. 

Neuralink tarafından yapılan açıklamada, şirketin misyonunun, biyolojik ve yapay zekayı daha yakından bağlayabilen bir bütün beyin arayüzü oluşturma hedefiyle, beyinle ilgili çeşitli rahatsızlıkları tedavi eden beyin-makine arayüzleri geliştirmek olduğu açıklandı. Neuralink'in insan testlerine ne zaman başlayacağı ise henüz belli değil. Musk, şubat ayında, şirketin bu yılın sonuna kadar primattan insan denemelerine geçebileceğini söylemişti.

Neuralink'in bu alanda tek şirket olmadığını belirtmekte fayda var. Zira 20 kişilik ekibiyle faaliyet gösteren Synchron, Elon Musk ve sekiz nörolog tarafından kurulan Neuralink'in en önemli rakibi. Üstelik dün de size aktardığımız üzere Synchron, felçli insanlarda beyin çipi implantlarını test etmede onay alarak Elon Musk'ın Neuralink ile rekabette önemli bir avantaj elde etti. Konuyla ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.