Politikod'un bu haftaki gündemi: OpenAI kaosu ve yapay zekanın geleceği

Politikod'da bu hafta, OpenAI'da son dört gündür yaşanan kaosu, olayların yapay zeka sektörüne olan etkilerini ve daha fazlasını konuştuk.

OpenAI'da son dönemde yaşananları sanıyorum artık bilmeyen kalmadı. Cuma akşamı Sam Altman, şirketin yönetim kurulu tarafından ani bir şekilde CEO'luktan kovuldu. Ardından Greg Brockman istifa etti.

Dün ise Microsoft, Altman ve Brockman'ın kendi bünyelerine katıldıklarını paylaştı. Ardından OpenAI'ın birçok çalışanı, yönetim kurulunun istifasını isteyen bir açık mektup imzaladı; bu açık mektupta Sam Altman CEO olarak yeniden göreve getirilmediği ve Greg Brockman da şirkete geri dönmediği takdirde çalışanların istifayı düşündüğü ifadesi yer aldı.

Bugün ise hala Sam Altman'ın OpenAI'a bir şekilde dönebileceği iddia ediliyor. Üstelik OpenAI'dan istifa etmeyi düşünen çalışanlara da Microsoft ve Salesforce kucak açıyor

Peki, yapay zeka sektörü bu durumdan nasıl etkilenecek? OpenAI'da yaşanan kaos, başka şirketler üzerinde nasıl bir etki yaratacak? Avrupa'daki Yapay Zeka Yasası'nda son durum ne?

Bu soruların cevaplarını Webrazzi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Buğra Ferah ile Ussal Danışmanlık Yönetici Ortağı Ussal Şahbaz'ın birlikte hazırladığı Politikod'da buluyoruz.

İyi seyirler!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.