OpenAI'ın yaklaşık 500 çalışanı, yönetim kurulunun istifasını istedi

OpenAI çalışanları, yönetim kurulu istifaya çağıran bir açık mektup yayınladı.
OpenAI'ın yaklaşık 500 çalışanı, yönetim kurulunun istifasını istedi

OpenAI'da sular durulmuyor. Cuma akşamı Sam Altman'ın CEO'luk görevinin elinden alınması, ardından Greg Brockman'ın istifası derken bugün OpenAI'ın en önemli yatırımcılarından Microsoft, hem Altman'ı hem de Brockman'ı kendi bünyesine kattığını açıklamıştı.

OpenAI, 500'den fazla çalışanın imzaladığı açık bir mektupla, yönetim kurulunu istifaya çağırdı. Şirketin çalışanları, Sam Altman CEO olarak yeniden göreve getirilmediği ve Greg Brockman da geri dönmediği takdirde yönetim kurulunu OpenAI'dan ayrılmakla tehdit ettiler. Mektupta "Sam Altman'ın işine son verdiğiniz ve Greg Brockman'ı yönetim kurulundan çıkardığınız süreç tüm bu çalışmaları tehlikeye atmış, misyonumuzu ve şirketimizi baltalamıştır" ifadesi yer aldı.

Mektubu imzalayanlar arasında şirketin baş bilim adamı ve yönetim kurulu üyesi olan; Altman'a karşı yönetim kurulu darbesini koordine etmekle suçlanan Ilya Sutskever'in de bulunması dikkat çekici. Mektubun yayınlanmasından kısa bir süre önce Sutskever X'te, "Yönetim kurulunun eylemlerine katıldığım için derin pişmanlık duyuyorum. Asla OpenAI'a zarar verme niyetinde değildim. Birlikte inşa ettiğimiz her şeyi seviyorum ve şirketi yeniden bir araya getirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım." açıklamasını yaptı.

Hatırlamak gerekirse OpenAI'ın yeni CEO'su Twitch'in eski CEO'su Emmett Shear oldu. Çalışanların bu mektubundan sonra şirketin nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.