Sam Altman, OpenAI CEO'luğundan kovuldu

OpenAI'da Sam Altman'ın CEO'luk görevine son verildi.
Sam Altman, OpenAI CEO'luğundan kovuldu

Yapay zeka denince akla gelen belki de ilk şirket diyebileceğimiz OpenAI'da ilginç bir döneme giriliyor. Zira şirketin yaptığı açıklamaya göre Sam Altman'ın CEO'luk görevine son verildi.

Blog yazısında, "Bay Altman'ın ayrılışı, yönetim kurulu tarafından yapılan ve yönetim kurulu ile iletişiminde tutarlı bir şekilde samimi olmadığı ve sorumluluklarını yerine getirme kabiliyetini engellediği sonucuna varılan müzakereli bir inceleme sürecini takip ediyor. Yönetim kurulu artık onun OpenAI'ı yönetmeye devam edebileceğine güvenmiyor." ifadesi yer aldı.

Bu değişiklik sırasında şirketin CTO'su Mira Murati geçici CEO olacak. OpenAI kalıcı bir CEO için aramalara devam edecek. 

Bu arada belirtmeden geçmeyelim; OpenAI'ın yönetim kurulu OpenAI baş bilim adamı Ilya Sutskever, bağımsız yöneticiler Quora CEO'su Adam D'Angelo, teknoloji girişimcisi Tasha McCauley ve Georgetown Center for Security and Emerging Technology'den Helen Toner'den oluşuyor.

Artık "eski OpenAI CEO'su" diyebileceğimiz Sam Altman'a dair merak edilenler için bu içeriğimize göz atabilirsiniz. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncelleme:

Sam Altman konuyla ilgili ilk açıklamasını X üzerinden paylaştı. Altman, "OpenAI'da geçirdiğim zamanı çok sevdim. Kişisel olarak benim için ve umarım biraz da dünya için dönüştürücü oldu. En çok da bu kadar yetenekli insanlarla çalışmayı sevdim." dedi.

Sam Altman muhtemelen daha fazla açıklamaya yapmaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.