İkinci el elektrikli bisiklet pazar yeri Upway, 30 milyon dolar yatırım aldı

Kullanılmış elektrikli bisikletleri yenileyerek 1 yıl garanti ile kullanıcıların evine teslim eden Upway'in toplam yatırım miktarı 60 milyon dolara ulaştı. 
İkinci el elektrikli bisiklet pazar yeri Upway, 30 milyon dolar yatırım aldı

Elektirikli bisiklet pazar yeri Upway, B serisi yatırım turunda Korelya Capital liderliğinde 30 milyon dolar yatırım aldı. Bu yeni yatırım turuyla birlikte Upway'in toplam yatırım miktarı 60 milyon dolara ulaştı. 

Bu noktada girişimin 2022 yılında Sequoia Capital ve Exor Ventures liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. Upway'in bu yeni yatırım turuna ise mevcut yatırımcılar Sequoia Capital ve Exor Ventures'ın yanı sıra Avrupa İklim Fonu Transition da katılım gösterdi. 

Girişimin faaliyet alanı

2021 yılında Toussaint Wattinne ve Stéphane Ficaja tarafından kurulan Upway, daha önce kullanılmış olan elektrikli bisikletleri yenileyerek 1 yıl garanti ile kullanıcıların evine teslim ediyor. Upway ile dağ bisikletleri, katlanan bisiklet veya hibrit bisikletler birbirinden farklı modellere erişmek mümkün. 

Buna ek olarak pazar yeri Specialized, Cannondale ve Rad Power gibi önde gelen ABD'li bisiklet markalarına ve Gazelle, Riese & Müller veya Stromer gibi tanınmış markalara ev sahipliği yapıyor. 

Kullanıcılar Upway'in web sitesi üzerinden aldığı bisikletleri herhangi bir ücret ödemeden 14 gün içinde iade edebiliyor. Kullanıcılar, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve ABD'de eve teslimat ile bisikletlerine kavuşuyor. 

Girişim şimdiye kadar bu ülkelerde 20 binden fazla elektrikli bisiklet sattığını belirtiyor. Buna şirketin mart ayında açtığı New York deposu üzerinden sattığı 2 bin elektrikli bisiklet dahil.

Girişimin hedefleri 

Şirket, bu yeni yatırımı, tüketicilere sunduğu hizmetlerin kapsamını genişletmek için kullanacak. Aynı şekilde şirket finansmanı, ABD'deki büyümesini güçlendirmek için kullanmayı planlıyor. Şirket, ABD'nin Batı yakasındaki pozisyonunu sağlamlaştırmak istiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.