OpenAI kurucuları Sam Altman ve Greg Brockman, Microsoft'a katılıyor

OpenAI'ın en büyük yatırımcıları arasında bulunan Microsoft'un CEO'su Satya Nadella, OpenAI kurucuları Sam Altman ve Greg Brockman'ın Microsoft'a katılacağını duyurdu.
OpenAI kurucuları Sam Altman ve Greg Brockman, Microsoft'a katılıyor

Yapay zeka sektörünün en önemli isimleri arasında yer alan Sam Altman'ın OpenAI CEO'luğundan kovulduğunu geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Tüm teknoloji dünyası son 72 saattir sadece Sam Altman'ın OpenAI CEO'luğundan kovulmasını konuşuyor. Sam Altman kovulması ile başlayan sürecin tüm detaylarını gün içinde sizlerle paylaşmıştık.

Sam Altman'ın kovulması şirket çalışanları tarafından da büyük bir tepki ile karşılandı. Bazı OpenAI çalışanları sosyal medya üzerinden eski CEO'ya açık desteklerini dile getirdiler ve Altman'ın "OpenAI ekibini çok seviyorum" paylaşımını kalp emojileri ile paylaştılar.

OpenAI kurucu ortağı ve başkanı Greg Brockman da Sam Altman'ın kovulmasından sonra kendi kararı ile şirketten ayrıldığını duyurdu. Gelen tepkilerin ardından Sam Altman'ın tekrardan CEO olarak göreve gelebileceği konuşulsa da bugün OpenAI'ın yeni CEO'sunun Twitch'in eski CEO'su Emmett Shear olduğu paylaşıldı. Bu gelişme ile birlikte Sam Altman için OpenAI defteri de kapanmış oldu.

OpenAI'ın en büyük yatırımcıları arasında bulunan Microsoft'un CEO'su Satya Nadella, X üzerinden Sam Altman ve Greg Brockman ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Nadella tarafından aktarılan bilgilere göre OpenAI'ın kurucuları Sam Altman ve Greg Brockman, Microsoft'a katılıyor.

Satya Nadella, Sam Altman ve Greg Brockman'ın Microsoft'un yeni gelişmiş yapay zeka araştırma ekibine katılacağını duyurdu. Nadella, Sam Altman ve Greg Brockman'ın başarıları için gereken kaynakları onlara sağlamak üzere hızla hareket edeceklerini aktardı.

Sam Altman ise Satya Nadella paylaşımını alıntılayarak "Görev devam ediyor." açıklamasında bulundu. Sam Altman ve Greg Brockman'ın OpenAI'dan ayrılmalarının ardından yeni bir şirket kurabilecekleri de konuşuluyordu. Tekrar bir şirket kurmayı tercih etmeyen Sam Altman ve Greg Brockman, yeni projelerini Microsoft bünyesinde hayata geçirecekler. Sam Altman ve Greg Brockman'ın Microsoft'ta neler yapacaklarını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.