OpenAI'ın yeni CEO'su Twitch'in eski CEO'su Emmett Shear oldu

Yönetim kurulunun yeni kararına göre; OpenAI'ın yeni CEO'su Twitch'in eski CEO'su Emmett Shear oldu. 
OpenAI'ın yeni CEO'su Twitch'in eski CEO'su Emmett Shear oldu

Geçtiğimiz günlerde Sam Altman'ın OpenAI CEO'luğundan kovulduğunu sizlere aktarmıştık. Yönetim kurulunun yeni kararına göre; OpenAI'ın yeni CEO'su Twitch'in eski CEO'su Emmett Shear oldu. 

Emmett Shear, görevi Sam Altman ile genellikle aynı görüşleri paylaşan Mira Murati'den devralacak. Mira Murati'nin bu geçici atamadan önce CTO görevini yürüttüğünü hatırlatalım. Emmett Shear'ın göreve gelmesi Sam Altman'ın OpenAI'a geri dönme ihtimalini tamamen kapatmış oldu. 

OpenAI tarafından konuya dair paylaşılan blog yazısında şu ifadeler yer almıştı: 

"Bay Altman'ın ayrılışı, yönetim kurulu tarafından yapılan ve yönetim kurulu ile iletişiminde tutarlı bir şekilde samimi olmadığı ve sorumluluklarını yerine getirme kabiliyetini engellediği sonucuna varılan müzakereli bir inceleme sürecini takip ediyor. Yönetim kurulu artık onun OpenAI'ı yönetmeye devam edebileceğine güvenmiyor."

Cumartesi gecesi konuya yakın kaynakların paylaştıklarına göre; yönetim kurulu; kalan üyelerinin istifa edip Altman'ı ya da diğer kurucu ortak Greg Brockman'ı yeniden göreve getirmesi için verilen süreyi kaçırdı. Söz konusu tarihin geçmesinin ardından, çok sayıda OpenAI çalışanı sosyal ağlarda Altman'a destek mesajlarını paylaşmaya başladı.

Bu süreçte Sam Altman OpenAI'a tekrar ziyarette bulunmak durumunda kaldı. Altman, ziyaretçi kartını kastederek, "Hayatımda ilk ve son defa bunlardan biri kullandığını" ifade etti. Yüzündeki hüzünlü ifade de gözlerden kaçmadı.  

Paylaşılan bilgilere göre; ChatGPT ürünüyle yapay zeka alanında bir paradigma değişimi yaratan OpenAI'ın değerlemesi 80 ila 90 milyar dolar arasında. Yönetim kademesindeki bu ani değişimin, şirketin değerini nasıl etkileyeceğini hep birlikte izleyip göreceğiz.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.