WhatsApp, uygulama içi reklamlar üzerinde çalışıyor

WhatsApp başkanı Will Cathcart, gelen kutusunda görünecek bir reklam üzerinde çalışmadıklarını fakat uygulamaların diğer kısımlarında reklam gösterebileceklerini paylaştı.
WhatsApp, uygulama içi reklamlar üzerinde çalışıyor

WhatsApp'ın sesli mesajlar için kendiliğinden silinme ve tek cihazda birden fazla hesap kullanma özelliklerini duyurduğunu geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Platformuna yeni özellikler eklemeye devam eden WhatsApp, bu kez kullanıcılarını üzecek gibi görünüyor.

WhatsApp uygulaması içinde reklam olabileceğini ilk olarak 2017 yılında sizlerle paylaşmıştık. 2017 ve 2018 yıllarında konu ile ilgili pek çok haber çıksa da WhatsApp, bugüne kadar reklamlar ile ilgili resmi bir adım atmadı. Uzun yıllardır beklenen reklam hamlesi kısa süre içinde karşımıza çıkabilir. En son Eylül ayında WhatsApp'ın reklamlar üzerinde çalıştığı ile ilgili sızıntılar karşımıza çıkmıştı.

WhatsApp başkanı Will Cathcart, aynı dönemde WhatsApp için herhangi bir reklam planlarının bulunmadığını açıklamıştı. Dün ise Brezilya'daki bir medya kuruluşu ile röportaj yapan Will Cathcart, gelen kutusunda görünecek bir reklam üzerinde çalışmadıklarını fakat uygulamaların diğer kısımlarında reklam gösterebileceklerini paylaştı.

Kısacası WhatsApp'ın uygulama içi reklamlar üzerinde çalıştığı WhatsApp başkanı Will Cathcart tarafından doğrulanmış oldu. WhatsApp'ın uygulama içi reklamlarının "Durum" ve "Kanallar" kısımlarda yer alması bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse WhatsApp'ın Kanallar özelliği de geçtiğimiz Eylül ayında kullanıma sunulmuştu.

WhatsApp'a eklenecek olan uygulama içi reklamların platformun mesajlaşma deneyimini etkilemesi beklenmiyor. WhatsApp için reklamların ne zaman karşımıza çıkacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.