Meta, WhatsApp'ın reklamlı olmayacağını açıkladı

WhatsApp başkanı Will Cathcart, WhatsApp için herhangi bir reklam planlarının bulunmadığını belirtti.
Meta, WhatsApp'ın reklamlı olmayacağını açıkladı

Financial Times, Meta'nın gelir artışı ararken WhatsApp sohbet uygulamasında reklamları araştırdığına dair bir haber yayınlamıştı. Bu da WhatsApp'ın bundan sonra reklamlı olup olmayacağı ikileminin yaşanmasına neden olmuştu. Ancak WhatsApp başkanı Will Cathcart, X üzerinden yaptığı açıklamada bunun yanlış olduğunu; böyle bir planlarının olmadığını açıkladı

Financial Times'ın haberinde, Meta'daki ekiplerin WhatsApp sohbet ekranındaki kişilerle yapılan konuşmaların listelerinde reklam gösterilip gösterilmeyeceğini tartıştığı, ancak konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere atıfta bulunularak nihai bir karar verilmediği belirtilmişti. Financial Times, Meta'nın ayrıca uygulamayı reklamsız kullanmak için bir abonelik ücreti talep edip etmemeyi de tartıştığını da söyledi. 

WhatsApp Financial Times'a yaptığı açıklamada bunu test etmediklerinin ve böyle bir planlarının olmadığının altını çizdi. 

Aslında analistler, Meta'nın WhatsApp'ta reklamları getireceğine dair bir süredir tahminlerde bulunuyor. Zira böyle bir hamlenin şirkete ciddi anlamda para kazandıracağı düşünülüyor. Ancak tüm bunlara rağmen Meta, şimdiye kadar WhatsApp uygulamasında reklam gösterme fikrine direndi. Şirket, bunun yerine belirli hizmetler için ödeme yapmalarını gerektiren, satıcılara yönelik bir teklif olan WhatsApp Business aracılığıyla para kazanmaya devam ediyor. 

Hatta Meta, WhatsApp Business aracılığıyla gelirini artırmak için şubat ayında uygulamadaki fiyatlandırma yapısında ve mesajlaşma kategorilerinde değişiklikler yaptı. Bu kategoriler arasında yardımcı program, kimlik doğrulama, pazarlama ve kullanıcı tarafından başlatılan hizmet konuşmaları yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.