WhatsApp, tek cihazda birden fazla hesap kullanma özelliğini duyurdu

İki ayrı WhatsApp hesabına aynı anda giriş yapmayı sağlayan şirket, Android sürümünde hesaplar arası geçiş özelliğini yayına alacak.
WhatsApp, tek cihazda birden fazla hesap kullanma özelliğini duyurdu

Eğer WhatsApp'ta iki farklı hesaba sahipseniz, yakında tek bir cihazdan her iki hesaba da erişebileceksiniz. Meta CEO'su Mark Zuckerberg'ün paylaştığı bilgilere göre WhatsApp Android sürümünde hesaplar arası geçiş özelliğini yayına alacak. Böylece WhatsApp hesaplarınız için farklı cihazlar kullanmak ya da bir hesaptan diğerine geçiş yaparken hesaptan çıkış yapmak zorunda kalmayacaksınız. 

Aynı şekilde birden fazla hesap üzerinden yürüttüğünüz konuşmaları yönetmek de kolaylaşacak. Mark Zuckerberg'ün paylaştığı örnekte kendisinin iş ve sosyal hayat için iki farklı hesap kullandığını görmekteyiz. Pek çok kişi bu özellik sayesinde iş ve özel hayatlarındaki mesajlaşmaları kolayca yönetebilir. Özellik, önümüzdeki haftalarda yayına alınacak. 

İki hesabımı da WhatsApp'a nasıl eklerim? 

İkinci bir hesap oluşturmak için ayrı bir telefon numarasına ya da SIM karta ihtiyacınız olacağını belirtelim. Kullanıcılar, bunun için multi-SIM ya da eSIM ile çalışan telefonları da tercih edebilir. İkinci hesabın farklı bir cihazda aktif edilebilmesi için kullanmakta olduğunuz ikinci telefona ya da SIM karta SMS üzerinden tek seferlik bir şifre (passcode) gelecek. Bu doğrulama adımını aştığınızda ise uygulama her iki hesabı da aktif bir şekilde kullanmanızı sağlayacak. 

Uzun süredir birbirinden farklı cihazlarda eş zamanlı olarak kullanım seçeneği sunan WhatsApp, bu yeni özelliğiyle kullanıcı deneyimini bir adım daha ileri taşıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.