WhatsApp Kanallar özelliği Türkiye'deki kullanıcılara açılıyor | Webrazzi'nin kanalına abone olabilirsiniz!

WhatsApp'ın Kanallar özelliği ülkemizdeki kullanıcılara açılıyor. Webrazzi olarak biz de onaylı WhatsApp Kanalımız ile sizlere en güncel gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Kanalımıza abone olmayı unutmayın.
WhatsApp Kanallar özelliği Türkiye'deki kullanıcılara açılıyor | Webrazzi'nin kanalına abone olabilirsiniz!

İlk olarak 8 Haziran'da tanıtılan ve bugün küresel olarak tüm kullanıcılara açılacağı duyurulan WhatsApp Kanallar özelliği (WhatsApp Broadcast Channel) Türkiye'deki kullanıcılara da açılıyor. Üstelik Meta yayıncılık ortağı olmakla beraber Webrazzi olarak biz de onaylı WhatsApp Kanalımız ile sizlere en güncel gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. 

Kanalları, yöneticilerin tek yönlü olarak metin, fotoğraf, video, çıkartma ve anketler gönderebileceği bir yayın aracı olarak tanımlayabiliriz. Böylece kullanıcılar, Kanallar aracılığıyla, kişi ve kuruluşlardan gelen önemli güncellemeleri WhatsApp'tan ayrılmadan alabilecek. Bu yeni özellik sayesinde şimdiye kadar Instagram'da gördüğümüz kanallar, kendini WhatsApp'ta da göstermeye başlayacak. 

Paylaşılan bilgilere göre Kanallar, Güncellemeler adlı yeni bir sekmede geliştiriliyor. Bu sekme; durum özelliğini ve takip etmeyi seçtiğiniz kanalları içerirken, aile, arkadaş ve topluluklarınızla olan sohbetlerden ayrı bir şekilde konumlanıyor. 

Buna ek olarak WhatsApp, kullanıcıların takip edeceği kanalları seçmesine destek olmak için hobilerin, spor takımlarının ve yerel yetkililerden güncellemelerin yer aldığı, arama yapılabilen bir dizin oluşturuyor. Ayrıca sohbetlerde, e-posta aracılığıyla ya da çevrimiçi ortamda paylaşılan davet bağlantıları üzerinden de belirli kanallara ulaşmak mümkün. Örneğin bu davet bağlantısını kullanarak WhatsApp Kanalımıza erişebilirsiniz. Özelliğin şu an için herkese açılmadığını kademeli olarak tüm kullanıcılara sunulacağını da ekleyelim.

Öne çıkan güncellemeler 

Bu arada WhatsApp, Kanallar’ın kullanıma sunulduğu ilk on ülkeden gelen geri bildirimleri dikkate aldı. Böylece özelliği tüm dünyada kullanıma açarken bazı yeni güncellemeleri de duyurdu. Bu güncellemeler arasında Gelişmiş Arama Dizini, Tepkiler, Düzenleme ve İletme yer alıyor. 

Gelişmiş Arama Dizini sayesinde kullanıcılar artık bulundukları ülkeye göre filtrelenmiş kanalları bulup takip edebilecek. Ayrıca takipçi sayısına göre yeni, en aktif ve popüler kanalları da görüntüleme şansına sahip olacak.

Bununla birlikte kullanıcılar geri bildirimde bulunmak için emojileri kullanarak ifade bırakabilecek. Aynı şekilde kullanıcılar, toplam ifade sayısını da görebilecek. Öte yandan kullanıcıların bıraktıkları ifadeler diğer takipçiler tarafından görülemeyecek. 

Ayrıca yakın zamanda, yöneticiler bildirdikleri güncellemelerde 30 güne kadar değişiklik yapabilecek. Bu sürenin sonrasında ise gönderiler WhatsApp sunucularından otomatik olarak silinecek ve yöneticiler bu gönderilerde değişiklik yapamayacak. 

Son olarak kullanıcılar, Kanallar’daki bir güncellemeyi sohbetlere veya gruplara ilettiğinde, iletilen mesaj insanların onları kanala yönlendiren bir bağlantıya sahip olacak. 

WhatsApp Kanallarının Gizlilik Odağı

Bu arada WhatsApp'ın bu özellik ile gizliliği önceliklendirdiğini söyleyebiliriz. Kanallarda hem yöneticilerin hem de takipçilerin kişisel bilgilerinin korunması hedefleniyor. Kanal yöneticilerinin telefon numarası ve profil fotoğrafı gibi bilgilere takipçilere gösterilmezken, bir kanalı takip eden kullanıcıların da telefon numarası yöneticiye veya diğer takipçilere gösterilmiyor. Aynı şekilde kullanıcıların kimleri takip ettiği de gizli tutuluyor. 

Kanal geçmişi, şirketin sunucularında 30 güne kadar saklanıyor. Şirket, güncellemelerin takipçinin cihazlarından daha da hızlı kaybolabilmesi için çeşitli yollar ekleyeceğini dile getiriyor. Ayrıca Yöneticiler, kanallarından ekran görüntüsü alınmasını ve mesajların iletilmesini engelleme seçeneğine de sahip olacak. Bununla beraber, yöneticilere kanallarını kimlerin takip edebileceğine ve kanallarının dizinde keşfedilmesini isteyip istemediklerine karar verme imkanı da tanınıyor.

WhatsApp, Kanalların amacının geniş bir hedef kitleye ulaşmak olduğu için kanalların varsayılan olarak uçtan uca şifrelenmediğini belirtiyor. Şirket ilerleyen dönemde, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar veya sağlık kuruluşları için sınırlı bir hedef kitleye yönelik uçtan uca şifrelenmiş kanalların hayata geçebileceğinin de sinyalini veriyor.

WhatsApp, Kanalları ilk olarak Kolombiya ve Singapur'daki küresel isimlere ve seçili kuruluşlara açmıştı. Türkiye'deki kullanıcıların Instagram yayın kanalları'na gösterdiği ilgiyi düşünürsek, WhatsApp Kanalları'nın da yüksek katılım oranlarına sahip olacağını söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.