Yapay zeka destekli ve metin tabanlı birinci basamak sağlık hizmeti sunan girişim: Curai Health

2017 yılında Neal Khosla tarafında faaliyete geçen Curai Health'in hedefi, 7/24 erişilebilen, uygun maliyetli bir birinci basamak sağlık hizmeti sunmak.
Yapay zeka destekli ve metin tabanlı birinci basamak sağlık hizmeti sunan girişim: Curai Health

Birinci basamak sağlık hizmetleri, Covid-19 pandemisinin yönetilmesi ve kontrol altına alınması için hayati bir öneme sahipti. Bu hizmetler, hızlı teşhis, toplum bilinçlenmesi ve hastane kapasitesinin yönetimi gibi önemli görevleri yerine getirerek pandemiye karşı mücadelede kilit bir rol oynadı.

Ayakta teşhis ve tedavi hizmetinin sunulduğu yerlerde verilen tüm hizmetleri kapsayan birinci basamak sağlık hizmeti, bir toplumun sağlık sisteminin temel taşı. Bu hizmet, hastalıkları erken teşhis etmek ve koruyucu sağlık bakımı sunmak için önemli.

Bir taraftan birinci basamak sağlık hizmetleri, daha karmaşık sağlık sorunlarına ilerlemeden önce daha basit sorunları çözebiliyor. Bu da daha yüksek seviyedeki sağlık hizmetlerinin gereksiz yere kullanılmasını önler ve sağlık sisteminin verimliliğini artırıyor.

2017 yılında Neal Khosla tarafında faaliyete geçen Curai Health bu şirketlerden biri. Şirket, metin tabanlı birinci basamak sağlık hizmeti sunuyor. Bu hizmet, yapay zeka teknolojisi ile desteklenen chat platformu üzerinden sağlanıyor. Hasta ziyaretleri, lisanslı doktorlar ve tıbbi eğitimli klinik çalışanları tarafından yönlendirilirken yapay zeka sistemleri de bu sağlık ekibinin bir parçası olarak görev alıyor. Yapay zeka, sağlık hizmetinin sunumunda verimliliği artırmak, hasta deneyimini geliştirmek ve karar destek sağlamak için kullanılıyor.

Curai Health'in özellikleri

Şirketin hedefi, 7/24 erişilebilen, uygun maliyetli bir birinci basamak sağlık hizmeti sunmak. Bu hizmet, özellikle düşük gelirli çalışanlar, serbest çalışanlar ve yüksek indirimli sağlık planlarına sahip olanlar gibi bazı insanlar için sağlık hizmetine erişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor. 

Curai Health, yapay zekanın kullanılmasıyla hastaların sağlık sorunlarına dair sorularını yanıtlamak, teşhis koymak ve hastalara rehberlik etmek gibi işlevleri yerine getiren bir sağlık hizmeti sunuyor. Şirket, yapay zeka teknolojisini klinik karar destek aracı olarak kullanarak sağlık hizmetlerini daha erişilebilir ve etkili hale getirme amacı güdüyor.

Şimdiye kadar Curai Health platformunda 350 binden fazla hasta ziyareti gerçekleşti. Şirketin verdiği hizmet, 'öğrenen sağlık hizmeti' olarak tanımlanıyor. Bu iş modeli gelecekteki sağlık hizmeti taleplerini karşılamak için uzun vadeli bir yaklaşım sunuyor. Yapay zeka destekli sağlık hizmetleri, daha fazla insanın sağlık ihtiyaçlarına hizmet etmeyi sürdürebilir bir şekilde mümkün kılıyor. Hastaların sağlık verilerini kullanır ve bu verileri analiz ederek daha iyi teşhis ve tedavi seçenekleri sunuyor.

Curai Health gibi yapay zeka destekli sağlık hizmetleri, sağlık hizmetlerinin daha erişilebilir, verimli ve bilinçli hale gelmesine katkıda bulunuyor. 

Curai Health, geçtiğimiz ağustos ayında, Amazon Clinic ile iş birliği yapmaya başladı. Amazon Clinic'in bu hizmeti benimsemesi, Amazon'ın kendi stratejilerine uygun bir şekilde sağlık hizmetlerine odaklanma niyetini yansıtıyor. Bu da büyük bir teknoloji şirketinin sağlık sektörüne daha fazla katılımını gösterirken, şirketin sağlık hizmetlerini daha yenilikçi ve erişilebilir hale getirme potansiyelini artırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.