Aktif Portföy ve Startupfon'dan "Secondary" yatırım odaklı yeni GSYF

Startupfon, Aktif Bank’ın fon yönetimi alanındaki iştiraki Aktif Portföy iş birliği ile yeni bir girişim sermayesi yatırım fonunu kuracağını duyurdu.
Aktif Portföy ve Startupfon'dan

Startupfon ve Arz Portföy’ün "Startupfon Tohum GSYF" isimli yeni fon ile karşımıza çıktığını geçtiğimiz Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Ülkemizdeki yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Startupfon, Aktif Bank’ın fon yönetimi alanındaki iştiraki Aktif Portföy iş birliği ile yeni bir girişim sermayesi yatırım fonunu kuracağını duyurdu.

Bugüne kadar teknoloji alanında erken aşama girişimlere yatırım yapan bağımsız girişim sermayesi yönetim şirketi olarak hizmet veren Startupfon, Aktif Portföy iş birliği ile kuracağı yeni girişim sermayesi yatırım fonunu ile Secondary yatırımlara odaklanacak.

Kurulacak yeni fon ile birlikte potansiyeli devam eden ileri aşamadaki teknoloji şirketlerine yatırımlar yapılması hedefleniyor. Yeni fon ile girişimlerin mevcut hissedarlarından pay alımı yapılırken, şirketlere de yeni fon akışı sağlayarak büyümelerine destek olunacak.

Aktif Portföy ve Startupfon tarafından yapılan açıklamalara göre yeni fonun Sermaye Piyasası Kuruluna başvurusu başarılı bir şekilde tamamlandı. Aktif Portföy ve Startupfon iş birliği ile kurulacak olan GSFY'nin 600 milyon TL büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Söz konusu fon ile önümüzdeki 5 yıl içinde 15 girişime yatırım yapılacak.

Yeni nesil yatırım fonları ile hızla büyüyen portföy yönetim şirketi Aktif Portföy olarak; start-up’lar ile çok yakın çalıştıklarını ve girişimcilik ekosisteminde aktif rol oynadıklarını dile getiren Aktif Portföy Genel Müdürü Yasin Atikler, Startupfon ile birlikte hayata geçirdikleri yeni GSYF ile potansiyeli devam eden teknoloji şirketlerine avantajlı koşullarda yatırım yapma imkânı sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Aktif Portföy ile olan iş birliklerinin Türkiye girişim ekosistemine yeni bir soluk katacağını paylaşan Startupfon kurucu ortağı Gülsüm Çıracı, yeni fon ile girişimlere erken aşamada katılan yatırımcılar için exit sürelerini kısaltmayı ve exit imkânı sunmayı hedeflediklerini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.