Startupfon ve Arz Portföy’den yeni yatırım fonu: Startupfon Tohum GSYF

Erken aşama girişimlere yatırım yapma hedefi doğrultusunda Arz Portföy ile iş birliğine giden Startupfon, yeni yatırım fonu olan Startupfon Tohum GSYF'yi duyurdu.
Startupfon ve Arz Portföy’den yeni yatırım fonu: Startupfon Tohum GSYF

Yatırım ekosistemimizin önemli oyuncuları arasında yer alan Startupfon'un tüm detaylarını geçtiğimiz Ocak ayında Startupfon General Partner’ı Gülsüm Çıracı ile konuşmuştuk. Erken aşama girişimlere yatırım yapma hedefi doğrultusunda Arz Portföy ile iş birliğine giden Startupfon, yeni yatırım fonu olan Startupfon Tohum GSYF'yi duyurdu.

Startupfon ve Arz Portföy ortaklığında hayata geçirilen Startupfon Tohum GSYF, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan gerekli onayı aldı. Startupfon tarafından aktarılan bilgilere göre Startupfon Tohum GSYF, Startupfon’un geniş iş ağı, yatırım fırsatlarına erişim, ortak yatırım platformu ve Arz Portföy’ün özel sermaye, girişim sermayesi konusundaki deneyiminin yanı sıra sağlayacağı portföy yönetim hizmetleri ile yatırım yapacağı girişimcilerin global pazarlara açılmasına destek verecek.

Tohum ve tohum öncesi aşamalarda girişimlere yatırım yapacak olan Startupfon Tohum GSYF'nin odağında ise öncelikli olarak B2B, Endüstri 4.0, Fintech ve web3 girişimleri yer alıyor. 250 milyon TL'lik bir fon büyüklüğüne ulaşması beklenen Startupfon Tohum GSYF ile önümüzdeki 5 yıl içinde 40 girişime yatırım yapılması da hedefleniyor.

Yatırımcıların en büyük problemlerine odaklanarak yatırım fırsatlarına erişim, girişimcilerin değerlendirilmesi, değerleme, yatırım şartları müzakeresi ve portföy yönetimi gibi süreçleri yöneteceklerini belirten Startupfon Tohum GSYF yöneticilerinden Gülsüm Çıracı, bu fon ile beraber Startupfon olarak toplamda yatırım yapacakları girişim sayısının 80’e ulaşacağını da dile getirdi.

Arz Portföy Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Murat Onuk ise Startupfon ve Arz Portföy’ün güç birliği ile kurulan bu yapının kısa sürede sürdürülebilir ve etkin bir girişim sermayesi yatırım fonu olmasını hedeflediklerini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.