Apple ve Qualcomm, 5G modem anlaşmasını 3 yıl daha uzattı

Apple, önümüzdeki 3 yıl boyunca iPhone modellerinde Qualcomm tarafından üretilen 5G modemleri kullanmaya devam edecek. 
Apple ve Qualcomm, 5G modem anlaşmasını 3 yıl daha uzattı

Apple tarafından tasarlanan 5G modemlerin 2025 yılında karşımıza çıkabileceğini geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Konu ile ilgili önemli bir adım atan Apple, Qualcomm ile olan sözleşmesini uzattığını duyurdu. Hatırlatmak gerekirse Apple, 5G modem olarak Qualcomm tarafından geliştirilen modemleri kullanıyor.

Apple ve Qualcomm arasında yapılan anlaşma normal şartlarda 2023 yılı içinde sona eriyordu. Qualcomm ile olan anlaşmasını 2026 yılına kadar uzatma kararı alan Apple, önümüzdeki 3 yıllık süreçte de iPhone modellerinde Qualcomm tarafından üretilen 5G modemleri kullanmaya devam edecek. 

Kısacası bugün tanıtılacak olan iPhone 15 ailesi, önümüzdeki yıl tanıtılacak olan iPhone 16 ailesi, 2025 yılında tanıtılacak olan iPhone 17 ailesi ve 2026'da tanıtılacak olan iPhone 18 modellerinde de Qualcomm'un 5G modemleri kullanılacak.

Uzun zamandır kendi 5G modemleri üzerinde çalışan Apple'ın 2025 yılından itibaren kendi modemlerini kullanmaya başlaması bekleniyordu. Qualcomm ile yapılan anlaşmanın uzatılması ile birlikte bu durum ortadan kalkmış oldu. Apple, en erken 2027 yılında kendi geliştirdiği 5G modemleri kullanmaya başlayabilir.

Apple'ın uzun yıllardır 5G modemler üzerinde çalıştığını da hatırlatalım. Bu konuda önemli yatırımları da bulunan şirket, 2019 yılında Intel'in 5G mobil modem birimini 1 milyar dolara satın aldı. Kısacası önümüzdeki 3-4 yıl içinde olmasa da bir noktada kesinlikle Apple tarafından geliştirilen 5G modemleri göreceğiz. Apple'ın kendi geliştirdiği M serisi çipler ile önemli bir başarı yakaladığını da hatırlatalım. Gelecekte karşımıza çıkacak olan Apple tarafından geliştirilen 5G modemlerin de benzer bir başarı yakalaması sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.