KKR, Reliance Retail'e 100 milyar dolar değerlemeyle 250 milyon dolar yatırım yaptı

Mukesh Ambani'nin Reliance Retail'i, KKR'dan 250 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Bu yatırımla şirkete 100 milyar dolar değerleme biçildi.
KKR, Reliance Retail'e 100 milyar dolar değerlemeyle 250 milyon dolar yatırım yaptı

Özellikle 2020'de aldığı büyük yatırımlarla adından söz ettiren Hintli milyarder Mukesh Ambani'nin Reliance Retail'i, KKR'dan 250 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Bu yatırımla şirkete 100 milyar dolar değerleme biçildi. Şirket, geçtiğimiz ay da Qatar Investment Authority'den 1 milyar dolar yatırım almıştı. 

New York merkezli özel sermaye şirketi KKR, Hintli firmanın yaklaşık 62 milyar dolar değerinde olduğu 2020 yılında Reliance Retail'e yaklaşık 755 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Reliance Industries holdinginin bir parçası olan Reliance Retail, Hindistan'da elektronikten modaya ve ilaca kadar her şeyi satan 18 bin 500 mağaza ve dijital ticaret platformu işletiyor.

Reliance Retail, 2020 yılında yüzde 10,09 hissesini KKR, Saudi Public Investment Fund, General Atlantic ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden Mubadala'nın da aralarında bulunduğu yatırımcılara satarak 5,71 milyar dolar yatırım almıştı. 

Yeni yatırım, Reliance Retail'in düşük maliyetli hızlı moda da dahil olmak üzere yeni kategorilere doğru genişlediği ve halka açılmayı düşündüğü bir dönemde gerçekleşti. Kısa bir süre önce Shein ile ortaklık kuran şirket, bir dizi başka işletmeyi de satın aldı ve platformuna entegre etti. Reliance Retail, WhatsApp ile de anlık mesajlaşma uygulaması üzerinden market satışı yapmak üzere bir ortaklık kurdu. 

Reliance Retail Ventures'ın çoğunluğuna sahip olan ve Hindistan'ın piyasa değeri açısından en büyük şirketi olan Reliance Industries, petrole olan bağımlılığını çeşitlendirirken son on yılda telekom ve isteğe bağlı video da dahil olmak üzere çok çeşitli sektörlere agresif bir şekilde genişledi. Reliance Retail'i ise Mukesh Ambani'nin kızı Isha Ambani yönetiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.