Threads'e düzenleme ve sesli içerik paylaşımı sunan Voice Threads özellikleri geldi

Paylaştığınız gönderileri düzenlemek için X'te olduğu gibi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Voice Threads ile içeriği dinlemenin yanında okumanız da mümkün.
Threads'e düzenleme ve sesli içerik paylaşımı sunan Voice Threads özellikleri geldi

X (eski adıyla Twitter) rakibi Threads, rekabette elini güçlendirecek araçlara kavuştu. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, dün paylaştığı bir gönderi ile Threads'e düzenleme ve sesli (Voice) Threads özellikleri eklendiğini duyurdu. Üstelik gönderilerinizi düzenlemek için X'te olduğu gibi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Kaldı ki; X gönderiyi paylaşmanızı takiben 5 dakika içinde düzenlemenize müsade ediyor. 

Threads'te düzenlenen gönderilere baktığınızda zaman damgasının yanında küçük bir ikon ile karşılaşacaksınız. Ancak platformda düzenlenme geçmişini görmeniz mümkün değil. Oysa X kullanıcılara düzenlenme geçmişini göstermekte. Öte yandan Meta sözcüsü şirketin şu an için düzenlenme geçmişini gösterme gibi bir planı olmadığını ifade ediyor. 

Kullanıcılar, heyecanla beklese de düzenleme özelliği Twitter'a yıllar boyunca gelememişti. Özellik platforma geldiğinde ise şirket düzenleme özelliğinin abonelik kapsamında sunulduğunu açıkladı. Böyle bakıldığında Threads'in kullanıcıların taleplerine hızlıca yanıt verdiğini söylemek mümkün. 

Voice Threads nasıl paylaşılır? 

Gelelim Threads'in yeni sesli gönderi özelliklerine. Kullanıcılar Threads'in iOS uygulamasında yeni gönderi oluşturma ekranında bir mikrofon ikonu ile karşılaşacak. Bu mikrofona bastığınızda kayıt arayüzüne geçiş yapacaksınız. Bu arayüzde kırmızı kayıt tuşuna basarak sesli içeriğinizi kaydedebilirsiniz.

Gönderi paylaşıldığında sesli içeriği dinlemenin yanında okumanız da mümkün oluyor. Yani gönderi ses dosyasını içermenin yanında kayıtta söylediklerinizi de metne döküyor. Kayıt oynatıldığında takipçileriniz söylediğiniz kelimelerin metin kısmında öne çıkarıldığını görüyor. 

Tekrar Twitter ile karşılaştıracak olursak, Twitter sesli tweetleri ilk olarak 2020 yılında tanıtmıştı. Şirket, sesli tweetler için metinsel özellikleri ise sesli tweetlerden bir yıl sonra yayınlamıştı. 

Threads her ne kadar yazın yakaladığı ivmede ciddi düşüşlerle karşılaşsa da; özellik setini geliştirmeye devam ediyor. Temmuz ayında Mark Zuckerberg'ün paylaştığı bilgilere göre Threads kullanıcılarının yarısından fazlası platformu kullanmayı bıraktı. Ancak şirket o dönemde bu yana web sürümünü yayınlamanın yanı sıra gönderiler arasında arama yapmaya izin vermeye başladı. Şirket yanı zamanda Threads kullanıcılarının, hesaplar arasında kolayca geçiş yapabileceğini de açıkladı. Ayrıca Threads'in X'le olan rekabetini artırabilmesi için "Trend Topics" benzeri bir özelliği yayına alacağı da konuşulmakta.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.