Threads'in web sürümü yayınlandı

Bir süredir merakla beklenen Threads'in web sürümü sonuna yayına alındı.
Threads'in web sürümü yayınlandı

Meta'nın Threads'in web sürümünü bu hafta başında yayına alabileceğini sizlere aktarmıştık. Bir süredir merakla beklenen Threads'in web sürümü sonuna yayına alındı. Adam Mosseri, Threads'de paylaştığı bir gönderi ile web sürümünün tüm kullanıcılara açıldığını dile getirdi. 

Şimdiye kadar pek çok Threads kullanıcısı, bir web sürümünün olmaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşamaktaydı. Web üzerinden belirli bir kullanıcının profiline manuel olarak gitmek mümkün olsa da, kullanıcılar akışlarına göz atamıyordu. Aynı şekilde gönderi paylaşımı, yanıt verme gibi özellikler kullanılamazken, Threads kullanıcıları tarayıcılardan hesaplarına giriş yapamıyordu. 

Yeni masaüstü web arayüzü, mobil uygulamaya benzerliğiyle dikkat çekiyor. Ancak bazı küçük farklılıklar mevcut. Gezinme simgeleri sayfanın üst kısmında yer alırken, Sizin İçin ve Takip Edilenler akışları arasında geçiş yapmak için sol alt köşedeki bir düğmeye tıklamanız gerekiyor. Bununla beraber masaüstü sürümünde bazı kısıtlamalar da söz konusu. Profilinizi düzenleyememek, web'den Instagram DM gönderememek, gönderi alıntılayamamak bunlardan birkaçı. 

Threads kullanıcılarının yarısından fazlasının platformu artık kullanmaması, şirketi web sürümü çıkarmaya itmiş olabilir. Zira web sürümünün olmaması, kullanıcı tabanının genişlemesinde ve etkileşim seviyelerinin yükselmesinin önünde engel yaratıyordu. Bu nedenle hem Adam Mosseri hem de Mark Zuckerberg web sürümünün öncelik listesinde yer aldığını belirtmişti. 

Threads'in web sürümünün yayına alınmasıyla, topluluğun yayına alınmasını arzu ettiği diğer özelliklerin de uygulamada yavaş yavaş kendini göstermeye başlayacağını düşünebiliriz. İçerik arama özelliğinden yoksun olan Threads, kullanıcıların sadece başka kullanıcıları aramasını mümkün kılıyor. Bu durumda kullanıcılar, herhangi bir gönderiyi platformda aratamıyor. Aynı şekilde hashtag'lerin yokluğu da uygulamada kendini hissettiriyor. 

Bu arada uygulamaya eklenecek özellikler arasında Direkt Mesajların yer almadığını belirtelim. Adam Mosseri, kullanıcıların hayatına yeni bir mesaj kutusu ekleme konusunda isteksiz olduğunu dile getirmişti. Yine de Mosseri, yakın zamanda Instagram DM'nin Threads deneyimine eklenebileceği ihtimalinden söz etti

Bunlara ek olarak Mosseri, gönderi düzenleme özellikleri üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Görünen o ki; Threads kullanıcıları, gönderiyi yeniden düzenlemek için Twitter kullanıcıları gibi yıllarca beklemek zorunda kalmayacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.