Threads kullanıcılarının yarısından fazlası platformu artık kullanmıyor

Mark Zuckerberg'ün paylaştığı bilgilere göre Threads kullanıcılarının yarısından fazlası platformu kullanmayı bıraktı.
Threads kullanıcılarının yarısından fazlası platformu artık kullanmıyor

Mark Zuckerberg'ün Meta çalışanları ile paylaştığı bilgilere göre Threads kullanıcılarının yarısından fazlası platformu kullanmayı bıraktı. Üstelik Threads, 5 gün içinde 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştı ve bu neredeyse bir rekor sayılıyordu. Ancak kullanıcıların uygulamayı kullanmayı bırakması o kadar şaşırtıcı değil, zira bir süre önce sizlere aktardığımız bilgilere göre Threads kullanıcıları uygulamada daha az vakit geçirmeye başlamıştı.

Meta, kullanıcıların çoğunu elinde tutmak için mücadele ediyor. Reuters'ın haberine göre Meta CEO'su, bu düşüşü "normal" olarak gördüğünü ve Threads daha fazla özellik ekledikçe her şeyin daha iyi olacağını söyledi. 

Instagram başkanı Adam Mosseri, bu ayın başlarında, Threads'in trend olan konular, hashtag'ler, çeviri, beğenileri görüntüleme ve yalnızca tanıdığınız kullanıcıların gönderilerini gösteren bir "takip etme" akışı gibi eksik özelliklerin platforma geleceğini söylemişti. Hatta geçtiğimiz günlerde Threads, uzun süredir beklenen, sadece takip edilen kişilerin gönderilerinin görüneceği sekmeyi yayına aldı

Meta'nın baş ürün sorumlusu Chris Cox, şirketin çalışanlarına insanları platforma geri çekmek için daha dikkat çekici özellikler eklemeleri gerektiğini söyledi. Bu noktada Instagram ve Threads entegrasyonu daha belirgin hale getirilebilir, çünkü iki platform birbirine entegre şekilde çalışıyor. Örneğin; Threads hesabınızı kapatmak istediğinizde Instagram hesabınızı da kapatmak zorunda kalıyorsunuz ve şirket bu konuya henüz bir çözüm getirmedi. Yani böyle bir güncelleme kişileri platformdan daha fazla soğutur mu, yoksa Threads kullanıcılarını elde tutmaya yarar mı, net bir şey söylemek mümkün değil. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.