Meta, Threads'in web sürümünü bu hafta başında yayına alabilir

Twitter'ın (X'in) rakibi olarak Meta tarafından temmuz ayında hayata geçirilen Threads, kısa süre sonra web sürümü ile karşımıza çıkabilir.
Meta, Threads'in web sürümünü bu hafta başında yayına alabilir

Twitter'ın (X'in) rakibi olarak Meta tarafından temmuz ayında hayata geçirilen Threads, kısa bir sürede ciddi bir takipçi sayısına ulaşmıştı. Ancak Mark Zuckerberg, kısa bir süre sonra, kullanıcılarının yarısından fazlasının platformu artık kullanmadığını açıklamıştı. Threads'in popülaritesi çok kısa sürdü, buna rağmen Meta uygulamayı daha kullanılabilir kılmak için bazı çalışmalar yapmaya devam ediyor. 

Şimdi ise The Wall Street Journal'ın haberine göre Meta, Threads'in web sürümünü bu hafta başlarında yayına alacak gibi duruyor. Meta CEO'su Zuckerberg, şirketin bu ayın başlarında daha iyi arama özelliğinin yanı sıra bu özelliği de eklemek için çalıştığını ve önümüzdeki birkaç hafta içinde web sürümünün hazır olacağını söylemişti. Ancak The Wall Street Journal'ın kaynakları, özelliğin lansman planlarının nihai olmadığını ve değişebileceğini söyledi.

Instagram CEO'su Adam Mosseri, geçen hafta Threads'te Meta'nın bir ya da iki haftadır dahili olarak erken bir sürümü test ettiğini, bu sürümü geniş çapta yayınlanmadan önce sürümün biraz çalışmaya ihtiyacı olduğunu söylemişti.

Instagram'da global marka pazarlama lideri olarak görev yapan Sam Saliba, Threads'in web tabanlı bir versiyonunun Meta için X ile devam eden rekabetinde önemli bir avantaj olacağını ve şirkete daha geniş bir erişim, daha fazla özellik ve daha iyi veri toplama yetenekleri sağlayacağını söyledi. 

Söz konusu gelişme Threads'in Twitter (X) karşısında önemli bir avantaj elde etmesini sağlar mı, hep birlikte göreceğiz. Ancak Elon Musk'ın tutarsız davranışları ve platformu sürekli olarak değiştirmesi, en azından bazı kullanıcıların Threads'e kaymasına neden olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.