Threads, X'teki "Trend Topics" benzeri bir özelliği aktif edebilir

Threads'in X'le olan rekabetini artırabilmesi için "Trend Topics" benzeri bir özelliği yayına alacağı gündemde.
Threads, X'teki

Meta'nın X (Twitter) benzeri sosyal medya uygulaması Threads, açıldığı ilk günlerde büyük bir ilgi çekse de platforma olan talep ne yazık ki kısa süreli olmuştu. Bunun en önemli nedeni ise uygulamadaki kullanıcı bazlı eksikliklerdi. Threads her geçen gün bu eksikliklere dair açıklarını kapatmaya çalışıyor; bu kapsamda yeni güncellemeleri ve özellikleri yayına alıyor. Bu kapsamda platformun, X'le olan rekabetini artırabilmesi için "Trend Topics" benzeri bir özelliği yayına alacağı konuşuluyor. 

Threads'in bu yılın temmuz ayında piyasaya sürülmesinden bu yana kullanıcılar, Meta'nın X rakibinde en çok tartışılan konuyu bulmalarına yardımcı olacak bir "Trend Topics" özelliği talep ediyorlardı. Ancak Threads'in lansmanından kısa bir süre sonra Instagram patronu Adam Mosseri, Threads'in amacının Twitter'ın yerini almak değil, "Instagram'daki topluluklar için bir kamusal meydan" yaratmak olduğunu söylemişti. 

Mosseri'nin yorumları, birçok kullanıcının Threads'in Twitter'da son dakika haberleri ve siyaset aynağı olarak yaygın bir şekilde kullanılan "Trend Topics" özelliğini asla getirmeyebileceği sonucuna varmasına neden oldu. Ancak ortaya çıkan bilgiler bunun tam aksini söylüyor. 

Yeni trend konular özelliği ilk olarak uygulama geliştiricisi William Max tarafından, ismi açıklanmayan bir Meta çalışanının Threads'te yanlışlıkla yayınladığı bir ekran görüntüsü aracılığıyla fark edildi. Yeni özellik, konuları arama çubuğunun altında sayısal bir sıralamaya tabi tutarken, aynı zamanda her bir konudaki gönderi sayısını da gösteriyor.

Bu özelliğin tam olarak ne zaman aktif edileceği belirsiz. Ancak ilk olarak İngilizce ve İspanyolca konuşulan ülkelerde böyle bir özellikle karşılaşabiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.