Biyoteknoloji girişimi Mana.bio, 19.5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Mana.bio, yapay zeka tabanlı lipid nanopartikül (LNP) teslimat platformunu kullanarak nükleik asit tabanlı terapötikler ve aşıların gelişimini hızlandırmak için çalışıyor.
Biyoteknoloji girişimi Mana.bio, 19.5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Biyoteknoloji girişimi Mana.bio, 19.5 milyon dolar tohum yatırım aldı. 19,5 milyon dolarlık tohum yatırım turuna Andreessen Horowitz Bio + Health, Base4 Capital, NFX, LionBird ve Technion liderlik etti.

2021 yılında kurulan şirket, nükleik asit tabanlı terapötikler ve aşıların gelişimini hızlandırmayı amaçlayan yapay zeka tabanlı bir lipid nanopartikül (LNP) teslimat platformunu tanıttı. 

Şirket, yapay zeka tabanlı lipid nanopartikül (LNP) teslimat platformunu kullanarak nükleik asit tabanlı terapötikler ve aşıların gelişimini hızlandırmak için çalışıyor. Yani vücuttaki karaciğer dışındaki belirli bölgelere RNA ve gen terapilerini etkili bir şekilde ulaştırmaya yardımcı olmak için çalışıyor. Bu sayede, ilaçlar ve terapiler istenilen bölgelere daha etkili bir şekilde taşınabilir ve bu bölgelerde daha iyi sonuçlar elde ediliyor.

Mana.bio'nun platformu, tedavinin etkinliğini artırıyor ve yan etkileri azaltıyor. Şirket, yapay zeka teknolojisini kullanarak LNP'leri hızla optimize ediyor. Bu da yeni terapötiklerin ve aşıların geliştirilmesini hızlandırıyor. Şirketin kurucuları Yogev Debbi, Roy Nevo, Avi Schroeder ve Kira Radinsky; biyoteknoloji, kimya mühendisliği ve yapay zeka alanlarında önemli deneyimlere sahip.

Bu alan özellikle sağlık girişimlerine yatırım yapan yatırımcıların dikkatini çekiyor. Eylül ayının başında aşılar ve terapötik ürünler geliştiren Innovac Therapeutics, 18 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. ABD merkezli şirketin seri A öncesi yatırım turuna TG Sino-Dragon Fonu, Yunion Healthcare Ventures, Vision Plus Capital ve Elikon Venture katıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.