Aşı ve terapötik ürünler geliştiren Innovac Therapeutics, 18 milyon dolar yatırım aldı

Innovac Therapeutics, mRNA teknoloji platformlarını kullanarak aşı ve terapötik ürünler geliştiren bir biyoteknoloji şirketi olarak konumlanıyor.
Aşı ve terapötik ürünler geliştiren Innovac Therapeutics, 18 milyon dolar yatırım aldı

Aşılar ve terapötik ürünler geliştiren Innovac Therapeutics, 18 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin seri A öncesi yatırım turuna TG Sino-Dragon Fonu, Yunion Healthcare Ventures, Vision Plus Capital ve Elikon Venture katıldı. Yatırım turunun ardından David Bernstein, Shan Lu ve Elaine Mardis'in Innovac Therapeutics'in bilimsel danışma kurulunda yer alacakları açıklandı. Yeni yatırımın ise Ar-Ge çalışmalarında kullanılacağı ifade edildi. 

Innovac Therapeutics, 2022 yılında Michael Zhang, Hang Yuan ve Nicholas Valiante tarafından faaliyete geçti. Şirket, mRNA teknoloji platformlarını kullanarak aşı ve terapötik ürünler geliştiren bir biyoteknoloji girişimi olarak konumlanıyor. mRNA teknolojisi, genetik bilgiyi taşıyan RNA moleküllerini kullanarak vücudu hastalıklara karşı savunmaya yönlendiren yenilikçi tedavilerin ve aşıların geliştirilmesine imkan tanıyan bir teknoloji olarak biliniyor. 

Innovac Therapeutics, bu teknolojiyi kullanarak kanser (onkoloji) ve bulaşıcı hastalıklar gibi tıbbi sorunların üstesinden gelmeyi hedefliyor. Çünkü mRNA, hızla adapte edilebilen ve özelleştirilebilen tedavilerin ve aşıların geliştirilmesine olanak tanıyor. Hızla yayılan hastalıklara ve kanser gibi karmaşık sağlık sorunlarına daha hızlı ve etkili müdahale edilmesini sağlıyor. 

COVID-19 salgını sonrasında mRNA teknolojisi, özellikle aşı geliştirme alanında büyük bir öneme sahip oldu. COVID-19 aşıları, mRNA teknolojisini kullanarak hızlı bir şekilde geliştirildi ve birçok ülkede yaygın bir şekilde dağıtıldı. Ancak mRNA teknolojisi sadece COVID-19'a karşı değil, aynı zamanda diğer bulaşıcı hastalıklara ve hatta kanser gibi kronik hastalıklara karşı potansiyel tedavilerin geliştirilmesinde de büyük bir potansiyele sahip. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.