Sağlık girişimi LimmaTech Biologics, 37 milyon dolar yatırım aldı

LimmaTech Biologics'in öncelikli hedefi şigelloz ve gonore gibi bakteriyel enfeksiyonları önlemek için aşılar bulmak. 
Sağlık girişimi LimmaTech Biologics, 37 milyon dolar yatırım aldı

Yeni nesil aşılar geliştiren LimmaTech Biologics, 37 milyon dolar yatırım aldı. A serisi yatırım turu Adjuvant Capital, AXA IM Alts ve Novo Holdings REPAIR Impact Fund tarafından ortaklaşa yönetildi. Yatırımın ardından, İsviçre merkezli LimmaTech Biologics'in yönetim kuruluna Adjuvant Capital'den Kabeer Aziz, AXA IM Alts'tan Zina Affas Besse ve Novo Holdings'ten Camilla Petrycer Hansen'in katılacağı açıklandı.

LimmaTech Biologics, 2015 yılında Michael Kowarik, Paul Wolfrom ve Veronica Gambillara tarafından faaliyete geçti. LimmaTech Biologics, yaşamı tehdit eden hastalıkların önlenmesi için aşılar üretiyor. LimmaTech Biologics'in öncelikli hedefi şigelloz ve gonore gibi bakteriyel enfeksiyonları önlemek için aşılar bulmak. 

LimmaTech, antimikrobiyal direnç gibi küresel enfeksiyon tehditlerini durdurmak amacıyla kendi patentli klinik ürün yelpazesini geliştiriyor. Şirket, dünya genelinde sağlık alanında faaliyet gösteren, özellikle ilaç üretimi, aşı geliştirme, tüketici sağlığı ürünleri ve ağız sağlığı ürünleri gibi alanlarda uzmanlaşmış GlaxoSmithKline ile ortak program yürütüyor. LimmaTech Biologics'in öncelikli hedefleri arasında şigelloz ve gonore gibi bakteriyel enfeksiyonları önlemek için aşılar bulmak. Ayrıca, Shigella aşı programı gibi daha sonraki aşama klinik geliştirme çabalarına da odaklanıyor.

LimmaTech Biologics'in yaptığı iş, yaşamı tehdit eden hastalıkların önlenmesi için yeni nesil aşılar geliştirmek suretiyle son derece önemli. Çünkü özellikle antimikrobiyal direnç gibi büyük küresel sağlık tehditleriyle karşı karşıya olduğumuz bir dönemde, şirketin aşı geliştirme çalışmaları, hastalıkların yayılmasını engellemek ve insanların sağlığını korumak için hayati bir rol oynuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.