Yoneda Labs, 500 Emerging Europe'un katıldığı turda 4 milyon dolar yatırım aldı

İlaç keşiflerine yardımcı olmak için yapay zekayı kullanan Yoneda Labs, Khosla Ventures liderliğinde gerçekleşen turda 4 milyon dolar yatırım aldı.
Yoneda Labs, 500 Emerging Europe'un katıldığı turda 4 milyon dolar yatırım aldı

İlaç keşiflerine yardımcı olmak için yapay zekayı kullanan, Y Combinator destekli bir girişim olan Yoneda Labs, Khosla Ventures liderliğinde gerçekleşen turda 4 milyon dolar yatırım aldı. Tura 500 Emerging Europe, 468 Capital ve Y Combinator da katıldı. 

Alınan yatırım, Yoneda Labs'in kimyasal reaksiyonları yürütmek için gereken robotik otomasyon cihazlarını satın almak için kullanılacak ve bu da girişimin modeli için eğitim verilerini oluşturacak.

Michal Mgeladze-Arciuch, Daniel Vlasits ve Jan Oboril tarafından kurulan Yoneda Labs, kimyasal üretim için bir temel model geliştirmeyi amaçlıyor. Kimyagerler molekülleri eşleştirmek için deneme yanılma yöntemiyle çok fazla zaman harcıyorlar ve Yoneda Labs işleri hızlandırabilecek bir yapay zeka modeline sahip olduğunu söylüyor.

Michal Mgeladze-Arciuch, kimyagerlerin yeni bir ilaç yapmaları gerektiğinde, onlara ilacın nasıl yapılacağını söylemek için yapay zeka kullandıklarını belirtiyor. Bu da yeni ilaçların yaratılmasını sağlıyor ve kimyasal üretimi daha hızlı ve daha ucuz hale getiriyor.

Khosla Ventures'ın ortaklarından Jon Chu ise yaptığı açıklamada, "Makine öğrenimi ve üretimsel yapay zeka modelleri, havacılık ve uzay mühendisliği gibi fizik odaklı alanları hızlandırmaya başladı. Kimya da farklı olmayacak ve Yoneda Labs ekibi, kimyasalların üretim şeklini değiştirebilecek ve ilaç keşif sürecini iyileştirebilecek kimya için bir temel model oluşturmaya yönelik yeni bir yaklaşıma sahip." ifadesini kullandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.