Yeşil hidrojene odaklanan Electric Hydrogen, 380 milyon dolar yatırım aldı

Electric Hydrogen'in 380 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, Fortescue, Fifth Wall ve Energy Impact Partners'ın ortak liderliğide gerçekleşti.
Yeşil hidrojene odaklanan Electric Hydrogen, 380 milyon dolar yatırım aldı

Yeşil hidrojen enerjisine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan ABD merkezli Electric Hydrogen, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Electric Hydrogen tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 380 milyon dolar yatırım aldı.

Electric Hydrogen'in 380 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, Fortescue, Fifth Wall ve Energy Impact Partners'ın ortak liderliğide gerçekleşti. Electric Hydrogen'in yeni yatırımcıları arasında bp Ventures, Oman Investment Authority, Temasek, Microsoft Climate Innovation Fund, United Airlines Sustainable Flight Fund, New Legacy, Kajima Ventures ve Fatima Holdings USA bulunuyor.

Şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Amazon Climate Pledge Fund, Equinor Ventures, Mitsubishi Heavy Industries, Rio Tinto, Breakthrough Energy Ventures, Capricorn Partners, Prelude Ventures ve S2G Ventures'ın da yatırım turuna katıldıklarını ekleyelim. 

380 milyon dolarlık yatırım turu ile Electric Hydrogen girişiminin değerlemesi de 1 milyar doları aştı. C serisi yatırım turu ile unicorn olan Electric Hydrogen'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 600 milyon dolar seviyelerinde. Electric Hydrogen tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin elektrolizörlerinin üretim kapasitesini artırmak için kullanılacak.

2021 yılında David Eaglesham, Derek Warnick, Dorian West ve Raffi Garabedian tarafından kurulan Electric Hydrogen, odağına yeşil hidrojen enerjisini alan teknolojiler geliştiriyor. Electric Hydrogen tarafından geliştirilen elektrolizör sistemleri yenilenebilir elektrik ve sudan yeşil hidrojen üretiyor.

Yeşil hidrojen teknolojisinin endüstriyel süreçlerin karbondan arındırılması için oldukça önemli olduğunu da belirtelim. 100 megawatt (MW) gücünde elektrolizör sistemleri kuran Electric Hydrogen, bu sistemler ile günlük 50 ton yeşil hidrojen üretebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.