Instagram, Reels videolarını 10 dakikaya çıkarmayı test ediyor

Şimdilik 3 dakika olan Reels içerik uzunluğunun limiti, yakında 10 dakikaya çıkabilir.
Instagram, Reels videolarını 10 dakikaya çıkarmayı test ediyor

Instagram, Reels gönderilerinin maksimum uzunluğunu artırıyor. Uygulamalardaki test sürecinde olan özellikleri keşfetmesiyle tanınan Alessandro Paluzzi'nin paylaştığı bilgilere göre; 3 dakika olan Reels içerik uzunluğunun limiti, yakında 10 dakikaya çıkabilir.

Meta'nın paylaştığı bilgilere göre, Alessandro Paluzzi'nin paylaştığı görseller doğru. Ancak özellik şu an için yalnızca kurum içi bir prototip olarak konumlanıyor. Yani henüz test sürümü üzerinden kullanıcı tabanına açılmış değil. 

Instagram'ın yapacağı bu değişiklik, uygulamayı tıpkı YouTube gibi bir video içerik platformuna dönüştürebilir. Aynı şekilde daha uzun Reels içerikleri şirketin TikTok ile rekabetinde elini güçlendirecektir. Bu noktada 2022 yılında TikTok'un video uzunluğunu 10 dakikaya yükselttiğini hatırlatalım. 

TikTok ve Instagram rekabeti, ikilinin gözünü uzun formatta videolara çevirmesine yol açarken, YouTube ise kısa video formatına yoğunlaştı. Yakın zamanda kısa formatta içerikler için içerik üreticilere yeni özellikler sunan şirket, yatay videoları Shorts formatına dönüştürmeye odaklanıyor. Bununla beraber YouTube yakın zamanda TikTok benzeri müzik keşif akışı Samples ile dikkatleri üzerine çekti. 

Bu arada geçmişte Instagram kullanıcıları uygulamada video odağının ön plana çıkmasına karşı yoğun tepki göstermişti. Bunun üzerine Adam Mosseri ise geri adım atarken, Instagram'ın TikTok benzeri özelliklerden neden vazgeçtiğini açıklamıştı. Uzun formatta videoların uygulamayı ele geçirmesi, kullanıcı tarafında yeni tepkiler doğurabilir. Öte yandan TikTok'un markalar için Instagram ve YouTube'dan iki kat daha popüler olması, Instagram'ın bu konudaki ısrarını açıklar nitelikte. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.