TikTok, markalar için Instagram ve YouTube'dan iki kat daha popüler

Markalar diğer kısa formatta video platformlarına kıyasla TikTok'a 2 kat daha fazla içerik koyuyor. 
TikTok, markalar için Instagram ve YouTube'dan iki kat daha popüler

Yayıncıların sosyal medya platformları ile dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ına eriştiğini daha önce sizlere aktarmıştık. 4.5 milyar kişi sosyal medya platformlarını kullanıyor. Facebook dünya nüfusunun yüzde 30'unu barındırırken, Instagram 2023'ün Mayıs ayından önceki 6 ay içinde, tüm yönlendirme trafiğinin yüzde 3'üne ev sahipliği yaptı. Akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 96'sının sosyal medyada haftalık harcadığı zaman ise 13 saat. Peki markalar hangi sosyal ağları daha fazla tercih ediyor? 

Ulaşmak istedikleri hedef kitleye bağlı olarak bazı markalar TikTok odaklı pazarlama çalışmalarından daha yüksek yatırım getirisi (ROI) elde ediyor. Bununla birlikte diğer işletmeler için Instagram hala en iyi performans gösteren sosyal medya kanallarından biri olarak konumlanmakta. Çünkü TikTok, Z jenerasyonu arasında devasa bir popülerliğe ulaşmış olsa da; Instagram, Y jenerasyonunun ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bu esnada YouTube Shorts ise kısa video içerik formatının büyük oyunculardan biri olmayı başarıyor. Aylık 2 milyar kullanıcı YouTube Shorts içeriklerini izliyor. Geçen sene 1.5 milyar olan bu metrik, YouTube Shorts'a gösterilen ilgiyi açıkça ortaya koyuyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.