Kanser tedavisi üzerine odaklanan Fore Biotherapeutics, 75 milyon dolar yatırım aldı

Fore Biotherapeutics, onkoloji alanında faaliyet gösteren bir şirket olarak tanımlanan Fore Biotherapeutics, Plixorafenib adlı bir ilaç üzerinde çalışıyor.
Kanser tedavisi üzerine odaklanan Fore Biotherapeutics, 75 milyon dolar yatırım aldı

Kanser tedavisi üzerine odaklanan Fore Biotherapeutics, 75 milyon dolar yatırım aldı. D serisi yatırım turuna SR One ve Medicxi liderlik etti. İsrail merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında OrbiMed, HBM Healthcare Investments, Novartis Venture Fund, 3B Future Health Fund, Cormorant Asset Management, Wellington Management ve Samsung Securities vardı. 

Fore Biotherapeutics, yeni gelen yatırımı plixorafenib adlı ilacı geliştirmek ve bu ilacın kanser tedavisi alanında kullanımını genişletmek amacıyla kullanacağını açıkladı. Yatırım sonrasında şirketin yönetim kuruluna Medicxi'nin ortaklarından Giovanni Mariggi katıldı.

Fore Biotherapeutics, onkoloji alanında faaliyet gösteren bir şirket olarak tanımlanıyor. 2011 yılında kurulan şirket, kanser tedavisi için kişiye özel programlar hazırlıyor. Plixorafenib adlı bir ilaç üzerinde çalışıyor. Plixorafenib, Class 1/V600 ve 2 BRAF inhibitörü olarak sınıflandırılan bir bileşik olarak biliniyor. Ağız yoluyla alınan ilacın kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını kontrol etmeye yardımcı olabileceği iddia ediliyor.

Fore Biotherapeutics, kanserle ilişkili gen mutasyonlarını anlamak ve hedefe yönelik tedavi yaklaşımları geliştirmek için fonksiyonel genomik platformu kullanıyor. Kanser tedavisi cerrahi, kemoterapi, radyoterapi, immünoterapi ve hedefe yönelik tedavi gibi çeşitli yöntemleri içeriyor. Tedavi, kanserin türüne, evresine ve hastanın genel sağlık durumuna bağlı olarak belirleniyor.

Bu hafta kanser bakım platformu Thyme Care da 60 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. B Serisi yatırım turu, Foresite Capital ve Town Hall Ventures tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.