Aylık 2 milyar kullanıcı YouTube Shorts içeriklerini izliyor

Her ay 2 milyar kullanıcı YouTube Shorts izliyor. Google ve YouTube'un gelirleri bu sayede artış gösteriyor.
Aylık 2 milyar kullanıcı YouTube Shorts içeriklerini izliyor

Sosyal yayın platformu YouTube'a giriş yapan aylık 2 milyar kullanıcı YouTube Shorts izliyor. Geçen sene 1.5 milyar olan bu metrik, YouTube Shorts'a gösterilen ilgiyi açıkça ortaya koyuyor.

YouTube'un TikTok ve Instagram Reels'e rakip olarak çıkardığı özelliğin, kendisinden beklenen performası sergilediğini söyleyebiliriz. YouTube Shorts'a gösterilen bu ilgide, YouTube Shorts içerik üreticilerine yönelik reklam geliri paylaşımının başlatılmasının etkisi olabilir.

Ayrıca Google'ın YouTube Shorts içerik üreticilerini desteklemek için farklı yöntemlerle karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte Google, DeepMind ve Google Brain'i tek bir büyük yapay zeka ekibinde birleştirdi ve yeni Google DeepMind, görsel dil modellerinden biri olan Flamingo'nun YouTube Shorts içeriklerinin keşfedilebilirliğine yardımcı olabilecek açıklamalar oluşturmak için nasıl kullanıldığına dair bazı bilgiler paylaştı. Böylece içerik üreticileri yapay zeka ile oluşturulan açıklamaların, YouTube Shorts içeriklerinin keşfedilebilirliğini artırdığını görmüş oldu. 

YouTube 7.67 milyar dolar gelir elde etti

2023'ün ikinci çeyrek kazanç raporu sonuçlarına göre, YouTube, reklamlar aracılığıyla beklentilerini geride bırakarak 7.67 milyar dolar gelir elde etti. Platform geçen yıl 7.34 milyar dolar gelir elde etmişti. Ayrıca YouTube, yüzde 4 yıldan yıla büyüme kaydetti. 

Şirketin gelir modellerini çeşitlendirmesi, hem gelirlerine hem de büyümesine etki etmiş olabilir. Premium reklam servisi YouTube Select ile atlanamayan reklamları yayına alan şirket, Premium abonelerine özel maç biletleri satmaya başladı. 

YouTube, ABD'de bağlantılı TV ekranları üzerinden 150 milyon kullanıcıya ulaştı. Şirket, bu metriği küresel büyümenin bir işareti olarak yorumluyor. Geçtiğimiz yıl YouTube Premium ve Music kapsamında 80 milyon ücretli aboneye ulaştığını açıklayan şirket, 2023'ün ikinci çeyreğinde bu verileri güncellemedi. Bununla birlikte platformun,  ABD'de abonelik ücretlerine zam yaptığını ekleyelim. 

Google 74.6 milyar dolar gelir elde etti

Google, bu çeyrekte reklamcılık ve bulut segmentlerinde büyüme yakalarken, 74.6 milyar dolar gelir elde etti. 2022'nin ikinci çeyreğinde Google, 69.7 milyar dolar gelir elde etmişti. Bu noktada Google'ın çatı şirketi Alphabet'in, 2023'ün ilk çeyreğinde 69.8 milyar dolar gelir elde ettiğini hatırlatmakta fayda var. 2023'ün ikinci çeyrek kazanç raporunun açıklanmasıyla borsa kapanış saatlerinde Google hisseleri yüzde 7 artış gösterdi. 

Bu başarılı sonuçların neticesinde şirketin CFO'su Ruth Porat, Baş Yatırım Başkanı görevine terfi etti. Böylece Porat, Alphabet'in yatırım yaptığı  Waymo, Verily ve Google Fiber gibi yapıları denetleyebilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.