Yapay zeka ile oluşturulan açıklamalar, YouTube Shorts içeriklerinin keşfedilebilirliğini artırıyor

Google DeepMind, görsel dil modellerinden biri olan Flamingo'nun YouTube Shorts içeriklerinin keşfedilebilirliğine yardımcı olabilecek açıklamalar oluşturmak için nasıl kullanıldığına dair bazı bilgiler paylaştı.
Yapay zeka ile oluşturulan açıklamalar, YouTube Shorts içeriklerinin keşfedilebilirliğini artırıyor

Google, DeepMind ve Google Brain'i tek bir büyük yapay zeka ekibinde birleştirdi ve yeni Google DeepMind, görsel dil modellerinden biri olan Flamingo'nun YouTube Shorts içeriklerinin keşfedilebilirliğine yardımcı olabilecek açıklamalar oluşturmak için nasıl kullanıldığına dair bazı bilgiler paylaştı.

DeepMind, Shorts içeriklerin sadece birkaç dakika içinde oluşturulduğunu, genellikle açıklamalar ve yararlı başlıklar içermediğini ve bunun da arama yoluyla bulunmalarını zorlaştırdığını belirtti. Paylaşılanlara göre Flamingo dil modeli, neler olup bittiğini açıklamak için bir videonun ilk karelerini analiz ederek bu açıklamaları yapabiliyor. Metin açıklamalarının, videoları daha iyi kategorize etmek ve arama sonuçlarını izleyici sorgularıyla eşleştirmek için meta veri olarak saklanacağı bildiriliyor. 

Shorts'un ürün yönetimi direktörü Todd Sherman, Shorts videolarının çoğunlukla insanların bir sonraki videoya aktif olarak göz atmak yerine sadece kaydırarak geçtikleri bir akışta izlenmesi nedeniyle meta verileri eklemek için çok fazla teşvik olmadığını söyledi. Aslında Flamingo bunu çözerek içeriklerin keşfedilmesini kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu da düşündüğümüzde içerik oluşturuculara yarayacak bir özellik.

Sherman'ın söylediklerine göre oluşturulan açıklamalar kullanıcıya yönelik olmayacak ve tüm açıklayıcı metinler Google'ın sorumluluk standartlarıyla uyumlu olacak. DeepMind sözcüsü Duncan Smith'e göre Flamingo halihazırda yeni Shorts içeriklerine otomatik olarak oluşturulan açıklamalar uyguluyor ve bunu en çok izlenen videolar da dahil olmak üzere mevcut videolardan oluşan geniş bir külliyat için yapıyor.

Flamingo'nun ileride daha uzun biçimli YouTube videolarına uygulanıp uygulanmayacağı da merak konusu. Todd Sherman, bunun gerçekleşebileceğini, ancak uzun videolara açıklama ekleme ihtiyacının daha az olduğunu söylüyor. Biz de Flamingo'nun içeriklere nasıl etki edeceğini ve gelecekte şirket için nasıl konumlanacağını bekleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.