Twitter, hangi hesaplara abone olunduğunu profilde göstermeye başladı

Twitter, kullanıcıların Twitter profilinde abone oldukları hesap sayısını ve hesapları sergilemeye başladı. 
Twitter, hangi hesaplara abone olunduğunu profilde göstermeye başladı

2021'den bu yana Super Follows ile tweetlerden gelir elde etmenizi sağlayan Twitter, yakın zamanda özelliğin isimini değiştirerek "Abonelik" adı altında öne çıkardı. Bir süredir kullanıcılara, abone olabilecekleri kişilere dair bildirimler gönderen platform şimdi de kullanıcıların Twitter profilinde abone oldukları hesap sayısını sergilemeye başladı. 

Kişi sayısının yanı sıra abone olunan tüm hesapları da görüntüleyebilmeniz mümkün. Örneğin Elon Musk'ın profiline baktığımızda 77 aboneliğe sahip olduğunu görüyoruz. Profildeki abonelikler sekmesine girdiğimizde ise kimlere abone olduğunu teker teker inceleyebiliyoruz. Elon Musk'ın abone olduğu hesaplar arasında Tesla hayran hesapları, meme hesapları ve muhafazakar hiciv sitesi The Babylon Bee yer almakta. Ayrıca Elon Musk'ın geçtiğimiz aylarda paylaştığı verilere göre; Abonelik üzerinden 25 bin kullanıcının kendisine ödeme yaptı. 

Twitter'ın tweet görüntüleme ve yer işaretlerine eklenme sayısı gibi metriklerin ardından abonelik sayısı metriğini de öne çıkarması ilgi çekici. Nisan ayında New York Times muhabiri Ryan Mac, Elon Musk'ın Twitter çalışanlarına gönderdiği kurum içi bir iletiyi gündeme getirdi. Bu iletide Elon Musk, çalışanları içerik üreticilere abone olmaya teşvik ederken, abonelik ücretlerini şirkete fatura etmelerini söyledi. Bu da Elon Musk'ın abonelik özelliğini ne kadar önemsediğini göstermekte. 

Abonelik özelliği, Twitter için reklam gelirlerine alternatif bir gelir modeli inşa etmenin merkezinde yer alıyor. Görünen o ki; şirket özelliği ürün deneyiminin merkezine de yerleştirmeye kararlı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.