Twitter, gönderilerde yer işaretlerine eklenme sayısını göstermeye başladı

Twitter bundan böyle gönderilerde, kaç kişinin gönderiyi yer işaretlerine eklediğini de göstermeye başlayacak.
Twitter, gönderilerde yer işaretlerine eklenme sayısını göstermeye başladı

Geçtiğimiz haftalarda tweet görüntüleme sayılarının, doğrudan gönderilerin üzerinde yer alacağını sizlere aktarmıştık. Twitter bundan böyle gönderilerde, kaç kişinin söz konusu gönderiyi yer işaretlerine eklediğini de göstermeye başlayacak.

Şu an için yer işaretleri sayısı yalnızca iOS kullanıcıları tarafından görüntülenebiliyor. Ancak ilerleyen dönemde daha fazla kullanıcı, bu özelliğe erişebilecek. Söz konusu özelliğin web ve Android platformu için tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı ise paylaşılmadı.

Alıntı, retweet ve beğenilerden farklı olarak kimlerin tweeti yer işaretlerine eklediğini görmeniz mümkün değil. Şirket, hangi hesapların tweetleri yer işaretlerine eklediğini hiçbir zaman göstermeyeceğini dile getirdi. Bu arada Twitter'ın sahibi Elon Musk, şimdiye kadar yer işaretleri özelliği hakkında pek çok kez tweet attı. Hatta Musk, yer işaretlerini  "sessiz beğeni" olarak tanımladı.

Etkileşimin yanı sıra görüntülenme ve yer işareti sayılarının gönderiler üzerinde açıkça görülebilmesi, hem platformun hem de hesabın erişim alanıyla ilgili şeffaflık sağlıyor.

Yine de Twitter'ın bu küçük değişikliklerin ötesinde platformun temel işleyişle ilgili problemleri çözmesi daha mühim. Zira geçtiğimiz günlerde 1 ay içinde ikinci kez çöken Twitter, bu çöküşlerden kısa bir süre sonra anasayfasının çalışmaması ile gündeme geldi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.