Agritech girişimi eFishery, aldığı 108 milyon dolar yatırımla unicorn şirket oldu

Agritech girişimi eFishery, 42xfund'ın liderliği üstlendiği, Northstar Group ve SoftBank Vision Fund II katılımıyla gerçekleşen Seri D turda 108 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi ise 1.3 milyar dolara ulaştı.
Agritech girişimi eFishery, aldığı 108 milyon dolar yatırımla unicorn şirket oldu

Endonezya merkezli agritech girişimi eFishery, 42xfund'ın liderliği üstlendiği Seri D turda 108 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Northstar Group ve SoftBank Vision Fund II da katılırken şirketin değerlemesi 1.3 milyar dolara ulaştı. Bu da eFishery'yi, Endonezya'nın son unicorn şirketi yapıyor. eFishery, 2022'nin ocak ayında gerçekleşen Seri C turda da 90 milyon dolar yatırım almıştı.  

eFishery, balık ve karides çiftçilerinin üretkenliklerini kolayca artırabilecekleri ve aynı zamanda onlar için daha sürdürülebilir, güvenli ve adil bir ortam yaratabilecekleri bir ekosistem inşa ediyor. Bu şekilde şirket, web sitesine göre doğrudan çiftçilerden elde edilen en yüksek kalitede besleyici olarak paketlenmiş balık ve karides ürünlerini sağlayabiliyor.

2013 yılında Bandung şehrinde kurulan girişim, pazara balık ve karides çiftliklerinde otomatik yemleme sağlayan eFishery Feeder adlı bir IoT cihazıyla giriş yapmıştı. Girişimin diğer gelir kaynakları arasında balık ve karides yemi satışı için bir pazar yeri olan eFishery Mall, B2B müşterilerine taze balık ve karides satan bir platform eFishery Fresh ve balık çiftçileri için gelecekte ödeme programı olarak tanımlanan Kabayan bulunuyor. 

eFishery, Endonezya'da 30 binden fazla balık ve karides çiftçisine hizmet veriyor. Kârlı olduğunu açıklayan girişim, bu yıl içinde Hindistan ve Vietnam pazarlarına girmeyi de düşünüyor. eFishery'nin kurucu ortağı ve CEO'su Gibran Huzaifah, şirketin 2025 yılına kadar dijital kooperatif üyesi olarak 1 milyon balık çiftçisine sahip olmayı hedeflediğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.