YouTube, yatay videoları Shorts formatına dönüştürmeye odaklanıyor

Youtube, yatay videoları Youtube Shorts'a dönüştüren yeni araçlar üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar, yatay video formatını kolaylıkla Shorts içeriğine dönüştürebilecek.
YouTube, yatay videoları Shorts formatına dönüştürmeye odaklanıyor

Aylık 2 milyar kullanıcının YouTube Shorts içeriklerini izlediğini sizlere aktarmıştık. YouTube Shorts'un gördüğü ilgiye ivme kazandırmak isteyen YouTube, yatay videoları YouTube Shorts videolarına dönüştürmek için yeni bir araç üzerinde çalışıyor.

Dün paylaştığı blog gönderisiyle birbirinden farklı Shorts özellikleri tanıtan Youtube, bu yeni araçların test sürecini önümüzdeki birkaç hafta içinde yayınlanacak. Bu yeni araçlar sayesinde yatay videoyu seçtikten sonra yerleştirmeyi ayarlayabiliyor, görüntüyü yakınlaştırabiliyor ve video segmentini kırpabiliyorsunuz. Sunulan seçeneklerden biri de uzun formattaki içeriğin önemli kısımlarını korumak için ekranı ikiye bölmek. 

Şimdiye kadar videoları Shorts içeriklerine dönüştürmek için benzer özellikler sunan pek çok üçüncü taraf araç mevcuttu. Google, bu yeni özelliklerle yatay formattaki videoların daha kolay bir şekilde YouTube Shorts içeriklerine dönüşmesini amaçlıyor. Bu nedenle şirketin başta mobil sürüm olmak üzere uçtan uca bir deneyim sunduğunu söyleyebiliriz. 

Bununla beraber içerik üreticileri, yan yana içerik formatını sunan yeni Collab aracını kullanabilecek. Özellik dünden itibaren iOS kullanıcılarına açılırken, önümüzdeki dönemde Android kullanıcılarıyla da buluşacak. Özelliğe Remix butonu altından erişmek mümkün. 

Ayrıca yeni soru cevap çıkartması da platformda yerini alıyor. Böylece içerik üreticilerin kısa içerik formatlarında etkileşimi artırması hedefleniyor. Buna ek olarak kullanıcıların Shorts içeriklerini YouTube oynatma listelerine eklenmesi de sağlanıyor. 

Son olarak YouTube'un Shorts akışında mobil odaklı dikey canlı deneyimler sunacağını da ekleyelim. Bu yeni özellikler, YouTube Shorts'da içerik ve etkileşim artışı yaratabilir. Bu da YouTube'un elini kısa video içerik platformu TikTok karşısında güçlendirecektir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.