Yenilenmiş akıllı telefon pazarına odaklanan yerli girişim: Getmobil

Mehmet Uygun ve Zeynep Uygun tarafından İstanbul'da kurulan Getmobil, bugüne kadar 20 bin adedin üzerinde yenilenmiş cihaz satışı gerçekleştirdi.
Yenilenmiş akıllı telefon pazarına odaklanan yerli girişim: Getmobil

Yenilenmiş akıllı telefon alım-satım pazarına odaklanan Getmobil'in 180 milyon TL değerleme üzerinden 27 milyon TL yatırım aldığını geçtiğimiz yıl sizlere aktarmıştık. Bu haberimizde ise Getmobil girişimine yakından bakıyoruz.

2018 yılının Kasım ayında Mehmet Uygun ve Zeynep Uygun tarafından İstanbul'da kurulan Getmobil, ilk etapta telefon tamiri ve aksesuar satışı gerçekleştiriyordu. Sonrasında ise yenileme merkezi kurarak yenilenmiş akıllı telefon alım-satım pazarına giriş yapan şirket, şu an 120 kişilik bir ekibe sahip.

Kullanılmış elektronik cihazları doğrudan kullanıcısından satın alan Getmobil, gerekli kontrollerini sağladıktan sonra garantili ve güvenli bir şekilde tekrardan satışa sunuyor. Getmobil platformunda satılan yenilenmiş akıllı telefonlar için 12 ay garanti de sunuluyor.

Getmobil tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre son 8 ay içinde 12 kat büyüyen girişim, bugüne kadar 20 bin adedin üzerinde yenilenmiş cihaz satışı gerçekleştirdi. Hem web sitesi hem de fiziksel mağazaları üzerinden satışlarını gerçekleştiren Getmobil platformu içinde şu an için sadece yenilenmiş akıllı telefonlar yer alıyor. Şirketin 40'tan fazla cihaz alım-satım noktası bulunuyor.

Getmobil'in bugüne kadar satın aldığı akıllı telefonlar için toplamda 200 milyon TL nakit ödeme gerçekleştirdiğini de ekleyelim. Cihaz satın alırken anında ödeme ve omnichannel (çoklu kanallardan) alım ve satım özellikleri ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefleyen Getmobil, gerçekleştirdiği yenilenmiş akıllı telefon satışları üzerinden gelir elde ediyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında yatırım alan şirketin yatırımcıları arasında ise Galata Business Angels (GBA), Nevzat Aydın, Birol Yücel, Cem Topçuoğlu, Fırat İşbecer, Ömer Aras, Umur Ozal, Ahu Serter, Ahmed Karslı, Emre Kenci, Sercan Işık, Yılmaz Yıldız ve İzzet Zakuto gibi önemli isimler yer alıyor. Getmobil'in Workup Girişimcilik Programı’nın 11. dönemine seçilen 10 girişim arasında yer aldığını da ekleyelim.

Aylık yenileme kapasitelerini 20 bin cihaza çıkarmayı ve 2 yıl içinde 100’den fazla alım-satım noktasına sahip olmayı planlayan Getmobil'in ana hedefi ise insanların güvenli bir şekilde her türlü elektronik cihazı alıp satabileceği bir pazar yeri platformuna dönüşmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.