Mosseri açıkladı: Instagram iPad uygulaması için kullanıcı tabanı yeterli büyüklükte değil

Adam Mosseri, kullanıcı tabanını kastederek uygulamanın öncelik haline gelebilmesi için henüz yeterli büyüklükte insan olmadığını açıkladı.
Mosseri açıkladı: Instagram iPad uygulaması için kullanıcı tabanı yeterli büyüklükte değil

Instagram'ın neden iPad uygulaması çıkarmadığını sizlerle daha önce paylaşmıştık. Yazıda web tarayıcı ile özellikle gelişmemiş ülkelerde devasa bir kullanıcı tabanına erişebilen şirketin, bu ülkelerde yalnızca belli bir gelir seviyesindeki kişilerin sahip olduğu iPad'in bu efora değmeyeceğini düşünüyor olabileceğini dile getirmiştik. 

Instagram yöneticisi Adam Mosseri, paylaştığımız düşünceleri doğrulayan açıklamalar yaptı. Mosseri, teknoloji alanında içerik üreten Marques Brownlee'nin konu hakkında attığı tweete yanıt verdi. Sosyal ağlarda geniş bir takipçi kitlesine sahip olan Marques Brownlee paylaşımında, "Yıl 2022 ve hala iPad için doğru düzgün bir Instagram uygulaması yok." ifadelerini kullandı. 

Bunun üzerine Adam Mosseri, bu yorumu sıkça aldıklarını belirtirken, kullanıcı tabanını kastederek uygulamanın öncelik haline gelebilmesi için henüz yeterli büyüklükte insan olmadığını açıkladı. Mosseri, "Umarım bir gün o noktaya gelir, ancak o güne kadar başka işlerle ilgileniyoruz." dedi. 

Bu tweetin ardından Brownlee, Brownlee'nin takipçileri ve Mosseri arasında bir sohbet başladı. Brownlee ve takipçileri, güzel bir uygulamanın daha fazla kullanıcı çekebileceğini öne sürdü. Mosseri ise Brownlee'ye katıldığını ancak Instagram'ın sanıldığından daha zayıf olduğunu açıkladı

Ah, kesinlikle öyle, ama:
1/ her görünüm ek yük getiriyor; iOS, Android, www ve IG Lite'ı destekliyoruz ve en büyük olan ise Android 
2/ TikTok ve YouTube devler, insanlar hikayelerde veya Akışta olduğundan daha fazla mesaj paylaşıyorlar, bu yüzden uyum sağlamamız gerekiyor
3/ sandığınızdan daha zayıfız

Yazışmalardaki ısrarlı tutum karşısında Mosseri, şirketin aldığı karar hakkında kesin konuştu

Ben bu özelliklere "en sonunda" özellikleri diyorum. Örneğin, karanlık modu desteklemek, planlanmış gönderiler, iPad uygulaması, carousel'den bir fotoğraf silme gibi özellikler...

Mosseri'nin açıklaması bir bakıma umut vadediyor. Ne de olsa şirket, carousel'den bir fotoğraf silme özelliğini geçtiğimiz aylarda yayına aldı. iPad kullanan Instagram kullanıcıları artış gösterdikçe, iPad uygulaması da hayatımıza girebilir. 

Bu noktada Instagram yöneticilerinin kullanıcı tabanı konusundaki beklentilerinin tam olarak ne olduğu belirsizliğini koruyor. Zira 2021'de tablet pazarını domine eden Apple, 19.1 milyon iPad satışına imza attı. Görünen o ki; bu sayı Instagram için yeterli değil. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.