Apple'ın 20 inçlik katlanabilir modeli 2026 yılında karşımıza çıkabilir

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, 20 inç büyüklüğünde katlanabilir ekrana sahip olan yeni bir model üzerinde çalışıyor.
Apple'ın 20 inçlik katlanabilir modeli 2026 yılında karşımıza çıkabilir

Katlanabilir ekrana sahip olan akıllı telefon modelleri ile ilgili gelişmeleri geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Hatırlatmak gerekirse Samsung, Huawei, Motorola, Lenovo ve TCL gibi pek çok önemli teknoloji üreticisisi, katlanabilir ekrana sahip modeller üzerinde çalışıyor.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman'a göre ise Apple da bu firmalar arasına katılıyor. Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, 20 inç büyüklüğünde katlanabilir ekrana sahip olan yeni bir model üzerinde çalışıyor.

Temelinde iPad ve MacBook ürünlerinin bir karşımı olarak karşımıza çıkabilecek olan 20 inçlik katlanabilir cihaz, fiziksel klavyeye veya trackpade sahip olmayacak. 20 inçlik katlanabilir modelin dokunmatik bir ekrana sahip olacağını ve tüm kontrollerin tıpkı iPad gibi dokunmatik ekran üzerinden gerçekleştirileceğini de ekleyelim.  

Apple tarafından geliştirilen 20 inçlik katlanabilir cihazın 2026 yılında karşımıza çıkması bekleniyor. İlk etapta akıllı telefonlar ile karşımıza çıkan katlanabilir ekranlı modeller yavaş yavaş tablet ve laptop kategorilerini de ele geçirecek gibi görünüyor. 

Hatırlatmak gerekirse Lenovo, ThinkPad X1 Fold isimli ilk katlanabilir modelini 2020 yılının Ocak ayında tanıtmıştı. 13,3 inç büyüklüğünde katlanabilir bir ekrana sahip olan ThinkPad X1 Fold, 2021 yılında satışa sunuldu.

Samsung ise büyük boyutlara sahip olan katlanabilir ekran teknolojilerini geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleşen CES 2022'de görücüye çıkarmıştı. Gelecekte katlanabilir ekranlara sahip olan pek çok tablet ve laptop modeli görmemiz sürpriz olmayacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.