Microsoft'un yapay zeka sohbet robotu Bing Chat, mobil tarayıcılarda aktif ediliyor

Microsoft'un yapay zeka destekli Bing Chat'i, yakında Chrome ve Safari gibi üçüncü taraf mobil tarayıcılar için aktif ediliyor.
Microsoft'un yapay zeka sohbet robotu Bing Chat, mobil tarayıcılarda aktif ediliyor

Microsoft'un yapay zeka sohbet robotu Bing Chat'in, Chrome ve Safari destekleri almaya başlayacağını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Microsoft, her iki tarayıcıdaki kullanıcıların araca erişmesine izin vermeyi test ediyordu. Microsoft'un iletişim direktörü Caitlin Roulston, diğer tarayıcılar üzerindeki testlerin bir parçası olarak kullanıcıları seçmek için Safari ve Chrome'da Bing Chat'e erişim sağladıklarını açıklamıştı. Söz konusu testler, oldukça sınırlı bir katılımcı grubuyla gerçekleşiyordu. 

Şimdi ise Microsoft'un, yapay zeka destekli Bing Chat'i yakında mobil tarayıcılara getireceği bilgisi paylaşıldı. Bing Chat, şubat ayının sonlarından bu yana Android ve iOS mobil uygulamalarında mevcut olsa da Microsoft, Bing Chat'in üçüncü taraf tarayıcılarda engellenmesini durdurmak istiyor. Bing Chat'in mobilde Chrome ve Safari gibi üçüncü taraf tarayıcılar için aktif edilmesinin nedeni de bu. 

Bing ekibi tarafından kaleme alınan blog yazısında "Bing'in bir parçası olan pek çok yeni ve kullanışlı özellikle birlikte, yapay zeka destekli yeni Bing'i yakında web ve mobil cihazlardaki üçüncü taraf tarayıcılarda deneyimlemeye başlayabileceğinizi duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Yolculuğumuzdaki bu adım, Bing'in özetlenmiş yanıtlar, görüntü oluşturma ve daha fazlasının inanılmaz değerini daha geniş bir insan kitlesine göstermesine olanak tanıyor." ifadesi kullanıldı. 

Microsoft Bing Chat'i ilk olarak altı ay önce kullanıma sunmuştu. Microsoft'un Bing tarayıcısı, üstelik oldukça kısa bir süre içerisinde, tarihinde ilk kez günlük 100 milyon kullanıcıyı geçmişti. Birçok yenilik ve güncellemenin akabinde ise ChatGPT'nin varsayılan arama motoru Bing oldu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.