Microsoft, Notion rakibi Loop uygulamasını kullanıma sundu

Microsoft 365 uygulamalarıyla entegre bir şekilde de çalışabilen proje ve görev yönetimi aracı Loop, Microsoft ve Azure Active Directory hesabı bulunan kullanıcılara açıldı.
Microsoft, Notion rakibi Loop uygulamasını kullanıma sundu

Son zamanlarda Bing'e DALL-E entegrasyonu eklemesiyle gündeme gelen Microsoft, Notion benzeri ürünü Loop'u görücüye çıkardı. Microsoft 365 uygulamalarıyla entegre bir şekilde de çalışabilen proje ve görev yönetimi aracı Loop, Microsoft ve Azure Active Directory hesabı bulunan kullanıcılara açıldı.

Şu an için sadece Web sürümü bulunan Loop'un, iOS ve Android sürümlerinin de yakın zamanda yayınlanması planlanıyor. Araçta, Loop bileşenleri, Loop sayfaları ve Loop çalışma alanları olmak üzere 3 farklı element yer almakta. Bu elementler sayesinde Outlook, Microsoft Teams ve Word gibi uygulamalara gerçek zamanlı içerikler ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca Loop'ta yaptığınız değişiklikler, dokümanı eklediğiniz diğer araçlarda da otomatik olarak güncelleniyor. 

Loop'un bileşenleri aynı zamanda JavaScript Widget'ları olarak konumlanıyor. Bileşenler, listeler, tablolar ya da notlar gibi daha basit formatlarda kullanılabileceği gibi Dynamics 365'teki satış ve pazarlama süreçleri gibi daha karmaşık yapılar için de tercih edilebilir. Hızlı bir başlangıç için Loop, size sayfa şablonları da öneriyor.  

Loop çalışma alanları ise daha geniş kapsamlı bir yapıya sahip. Kullanıcılar, projelerine dair her şeyi Loop üzerinde görebilirken, farklı başlıklar altında da bunları gruplayabiliyor. Bununla beraber Loop, bir çalışma alanı oluştururken, kullanıcılara konuyla ilgili çalışma arkadaşlarını ve dokümanları önerebiliyor. Kullanıcılar aynı şekilde çalışma arkadaşlarını ve dokümanlarını Loop üzerinden aratabiliyor. Çalışma alanlarını aynı anda 50 kişinin düzenleyebildiğini de ekleyelim. 

Son olarak Microsoft 365 Copilot'ın Loop'ta da yer aldığını belirtmekte fayda var. Copilot özelliğinin, kurumsal e-postaların daha düzgün yazılmasından müşteri destek temsilcilerinden gelen yanıtlardaki hataların azalmasına kadar akla gelebilecek tüm kurumsal işlevlerde kullanılabildiğini hatırlatalım

Yapay zeka rüzgarını arkasına alan Microsoft son dönemde birbiri ardına pek çok yenilik duyurdu. Bu yaklaşımıyla Silikon vadisindeki devlere meydan okuyan Microsoft görünen o ki; Notion gibi sevilen bir uygulamayı kopyalamaktan geri kalmıyor. Böylece şirket, Google Workspace karşısındaki rekabetini güçlendirirken, geniş kullanıcı tabanına sunduğu Loop ile Notion'ı gölgede bırakmaya niyetleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.