Microsoft'tan kurumsal e-postalardaki yazım yanlışlarını ortadan kaldıran özellik: Copilot

Copilot ile kuruluşlar çalışanlarını satış, hizmet, pazarlama, operasyonlar ve tedarik zinciri rolleri için oluşturulmuş yapay zeka araçlarıyla destekleyecek.
Microsoft'tan kurumsal e-postalardaki yazım yanlışlarını ortadan kaldıran özellik: Copilot

Yapay zeka, hayatın her alanına farklı şekillerde entegre olurken, teknoloji devi Microsoft da kurumsal yazılım paketi Microsoft Dynamics 365 için yapay zeka destekli Copilot özelliğini hayata geçirdi. Copilot özelliğinin, kurumsal e-postaların daha düzgün yazılmasından müşteri destek temsilcilerinden gelen yanıtlardaki hataların azalmasına kadar akla gelebilecek tüm kurumsal işlevlerde kullanılabileceği iddia ediliyor. 

Microsoft'un blog paylaşımına göre Copilot ile kuruluşlar çalışanlarını satış, hizmet, pazarlama, operasyonlar ve tedarik zinciri rolleri için oluşturulmuş yapay zeka araçlarıyla destekleyecek. Aslında bu sayede kişiler kendi işlerine daha fazla zaman ayırabilecek, bunu da yapay zeka yardımıyla gerçekleştirmiş olacak. 

Copilot ile müşterilere özelleştirilebilir e-postalar yazmak ve otomatik olarak toplantı özetleri oluşturmak ve pazarlamacıların SQL yazmak zorunda kalmadan verilerini daha detaylı bir şekilde incelemesi mümkün olacak. Microsoft, Copilot'ı pazarlama e-postaları için fikir üretmeye yardımcı olacak bir yol olarak da görüyor. Yani bu da yakında gelen kutusunda yapay zeka destekli reklamların görülmeye başlayacağı anlamına gelebilir. 

Microsoft, bu sistem ile şirketlerin web sitelerinden ve seçilen dahili bilgi tabanlarından yanıtlar sağlamak için Azure OpenAI Service ve Bing'in kullanılabileceğini de söylüyor. Bunun Power Virtual Agents'taki konuşma güçlendiricilerle müşteri hizmetleri departmanlarının dakikalar içinde sanal aracılar oluşturması şeklinde gerçekleştirilebileceği belirtiliyor. 

Dün paylaştığımız Webrazzi Insights içeriğinde çalışanların yüzde 68'inin, iş yerlerinde yapay zeka platformları kullandıklarını patronlarından gizlediklerini sizlere aktarmıştık. Aslında Microsoft'un Copilot ile yaptığı, bunun tam tersi, yani işletmelerin çalışanlara bu hakkı kendiliğinden tanıması anlamına geliyor. 

Microsoft'un ChatGPT'yi Word, PowerPoint ve Outlook gibi uygulamalara entegre etmeyi planladığı da iddia ediliyor. Bu şaşırtıcı olmayacaktır, çünkü Microsoft, OpenAI ile ortaklığını milyarlarca dolarlık bir yatırım ile genişletmiş ve bunun sonucunda eams ve Viva Sales'e OpenAI tarafından desteklenen yapay zeka özellikleri eklemişti

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.