Microsoft, Teams ve Viva Sales'e OpenAI tarafından desteklenen yapay zeka özellikleri ekledi

Microsoft tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, hem Teams hem de Viva Sales'e OpenAI tarafından desteklenen yapay zeka özellikleri ekledi.
Microsoft, Teams ve Viva Sales'e OpenAI tarafından desteklenen yapay zeka özellikleri ekledi

Microsoft, geçtiğimiz haftalarda OpenAI ile ortaklığını 10 milyar dolarlık bir yatırım ile genişlettiğini duyurmuştu. Microsoft ve OpenAI arasındaki anlaşmanın, Microsoft'un OpenAI'ın araştırmasına yardımcı olmak için süper bilgi işlem sistemlerinin geliştirilmesi ve dağıtılmasına yönelik yatırımlarını artırmasını sağlayacağı bilgisi paylaşılmıştı. Şimdi ise Microsoft tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, hem Teams hem de Viva Sales'e OpenAI tarafından desteklenen yapay zeka özellikleri ekledi.

Microsoft Teams Premium

Öncelikle Teams'e eklenen yeni özelliklere bakalım. Aslında bu özellikler ücretsiz Teams kullanımında değil, Microsoft Teams Premium kullanımında mevcut. Buna göre Teams Premium, artık OpenAI'nin GPT-3.5 yapay zeka dil modeli tarafından desteklenen özelliklerle sunuluyor. Microsoft Teams'in yeni premium katmanı, toplantı içeriklerini daha iyi korumak için markalı toplantılar, özel toplantı şablonları ve filigran gibi özelliklerin yanı sıra GPT-3.5 sayesinde toplantıların notlarını, görevlerini ve önemli anlarını otomatik olarak oluşturan akıllı bir özetleme özelliği içeriyor.

Teams Premium'un kullanıcı başına tanıtım fiyatı 30 Haziran'a kadar 7 dolar olacak. Bu tarihten sonra ise 10 dolar olarak ücretlendirilecek. 

Microsoft ayrıca bazı Teams özelliklerini yalnızca Premium hesaplar için kullanılabilir hale getirdi. Canlı çevrilmiş altyazılar, özel organizasyon "Birlikte Modu" sahneleri ve sanal randevu özelliği artık yalnızca Teams Premium'da kullanılabilecek. Canlı çevrilmiş altyazılar, mevcut ücretsiz Microsoft Teams kullanıcıları tarafından 60 gün, sanal randevu özellikleri ise yalnızca 30 gün kullanılabilecek.

Viva Sales'e yapay zeka entegrasyonu

Teams'in yanı sıra, satıcı deneyimi uygulaması olan ve üretkenlik araçlarını ve iş süreçlerini harmanlayan Viva Sales'te de bazı yenilikler yaptı. Buna göre şirket, Viva Sales'in daha akıcı ve yapay zeka destekli bir satış deneyimi sağlamak için tüm müşteri ilişkileri yönetimi teknolojilerini (CRM), Microsoft 365'i ve Teams'i bir araya getirdiğini söylüyor. Viva Sales uygulamasının konuşma zekası yetenekleri, otomatik olarak bir çağrı özeti oluşturmayı, soruları tespit etmeyi, konuşma KPI'larını hesaplamayı ve eylem öğelerini çıkarmayı içeriyor.

Azure OpenAI Hizmeti ve GPT-3.5 tarafından desteklenen yeni Viva Sales özellikleri, karışıma otomatik olarak önerilen e-posta içeriğini ekliyor. Viva Sales, yeni güncelleme ile kişiselleştirilmiş metin ve sıradaki en iyi eylemlerin yanı sıra fiyatlandırma, promosyonlar veya son tarihlerle ilgili ayrıntıları içeren önceden biçimlendirilmiş bir e-posta yanıtını otomatik olarak oluşturabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.