Çalışanların yüzde 68'i, iş yerinde patronlarından habersiz ChatGPT kullanıyor

ChatGPT veya diğer yapay zeka sohbet botlarını kullanan çalışanların yaklaşık yüzde 70'i, patronlarına bu uygulamaları kullandıklarını söylemiyor.
Çalışanların yüzde 68'i, iş yerinde patronlarından habersiz ChatGPT kullanıyor

Son dönemde OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin ne denli popüler hale dönüştüğü artık herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Yapılan araştırmalara baktığımızda da durumun böyle olduğunu görüyoruz. En basitinden kullanıcı sayısını ele alalım. ChatGPT'nin 1 milyon kullanıcıya ulaşma süresi Statista verilerine göre sadece 5 gün. Diğer popüler platformların 1 milyon kullanıcıya ve indirmeye ulaşmaları ise epey zaman alan bir süreçti. 

Verilere baktığımızda Netflix'in 1 milyon kullanıcıya 3.5 yılda ulaştığını görüyoruz. Twitter için bu süre 2 yıl, Facebook için 10 ay ve Spotify için 5 ay. Instagram'ın da 2.5 ayda ulaştığı kullanıcı sayısına ChatGPT yalnızca 5 günde ulaştı. Aslında bu da yapay zeka teknolojisine ve bu alanda geliştirilen girişimlere olan talebin fazlasıyla yüksek olduğunu gösteriyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.