Açık bankacılık girişimi Abound, 500 milyon sterlin yatırım aldı

İngiltere merkezli açık bankacılık girişimi Abound, 500 milyon sterlin yatırım aldı. Yatırım turu borç ve özkaynak finansmanı şeklinde gerçekleşti.
Açık bankacılık girişimi Abound, 500 milyon sterlin yatırım aldı

İngiltere merkezli açık bankacılık girişimi Abound, 500 milyon sterlin yatırım aldı. Yatırım turu borç ve özkaynak finansmanı şeklinde gerçekleşti. Borç finansmanı Citi ve Waterfall Asset Management müşterileri tarafından sağlanırken öz sermaye yatırımı, şirketin önceki yatırım turunda da yer alan K3 Ventures, GSR Ventures ve Hambro Perks gibi şirketlerden geldi. 

Abound, bugüne kadar sadece 70 milyon sterlin yatırım almıştı. Yeni yatırımla birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 570 milyon sterline ulaşmış oldu. 

2020 yılında iki kıdemli kredi uzmanı tarafından hayata geçirilen Abound, açık bankacılık ve yapay zeka yoluyla borçluların mali tablolarının tamamına bakıyor ve bu sayede daha iyi faiz oranları sunmayı hedefliyor. CEO ve kurucu ortak Gerald Chappell, Abound'un yapay zeka tabanlı risk ve borç verme profillerini oluşturmak için kullandığı banka işlem verilerini "finansal röntgenlere" benzetiyor.

Abound'un bugüne kadar her ay yüzde 30 büyüdüğü ve sunduğu hizmetle 150 binden fazla müşteriye hizmet verdiği belirtiliyor. 

Yeni yatırım, şirketin hem müşteri sayısını hem de çalışan sayısını önemli ölçüde artırmak için kullanılacak. Yatırım, aynı zamanda şirketin işletmeler arası teklifini geliştirecek, diğer bankaların ve borç verenlerin teknolojisinden yararlanmasına olanak tanıyacak.

Abound'un CEO'su ve kurucu ortağı Gerald Chappell, şirketin kendi oranlarını daha iyi yönetmek için daha da iyi yapay zeka algoritmaları geliştireceğini söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.