Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey, Elon Musk tarafından mahkemeye çağrıldı

Dava kapsamında Dorsey'e Twitter'ın işletmesinde ve operasyonlarında botların ve spam hesapların etkisi sorulacak. Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması sürecinde Jack Dorsey, Twitter'ın geleceği için tek çözümün Elon Musk olduğunu söylemişti
Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey, Elon Musk tarafından mahkemeye çağrıldı

Çekişmeli satın alma sürecinin akabinde Elon Musk'ın Twitter'ı satın almaktan vazgeçmesiyle Twitter'ın Elon Musk'a dava açtığını sizlere aktarmıştık. Elon Musk'ın hukuk ekibi eski Twitter CEO'su Jack Dorsey'i mahkemeye çağırdı. Dava kapsamında Dorsey'e Twitter'ın işletmesinde ve operasyonlarında botların ve spam hesapların etkisi sorulacak. 

Hatırlarsanız, The B Word etkinliğinde Jack Dorsey ve Elon Musk Twitter'ın reklam modelleri hakkında bir konuşma gerçekleştirmişti. Bir süre sonra Twitter'ı attığı tweetlerle eleştiren Musk, bu konuda harekete geçerek Twitter'ın yüzde 9,2'sinin sahibi oldu. Yönetim kurulunda yer almayacağı kesinleşince Twitter'ı satın almak için 44 milyar dolarlık teklif veren Elon Musk, Twitter yönetim kuruluyla yaşanan çekişmelerin sonucunda Nisan ayında Twitter'ı satın almayı başardı

Satın alma haberinin ilk kez kesinleşmesiyle Jeff Bezos, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasını attığı tweet ile eleştirirken, Jack Dorsey, Twitter'ın geleceği için tek çözümün Elon Musk olduğunu söyledi. Bu noktada Jack Dorsey'nin 2021'in Kasım ayında CEO'luk görevini bıraktığını hatırlatalım. Jack Dorsey'nin koltuğuna ise şirketin eski CTO'su Parag Agrawal yerleşti. 

Dava kapsamında Elon Musk'ın hukuk ekibi mahkemeye çağırılan isimler arasında Twitter'ın esli tüketici ürün direktörü Kayvon Beykpour, Twitter'ın eski gelir ve ürün yöneticisi Bruce Falck çağırıldı. Bu iki isim de Mayıs ayında Agrawal tarafından işten çıkarıldı. 

Satın almanın tamamlanması ise daha karışık platformdaki botlar ve spam hesaplar nedeniyle gittikçe daha karışık bir hale geldi. Haziran ayında elon Musk, sahte kullanıcılar nedeniyle Twitter'ı anlaşmadan vazgeçmekle tehdit etti. Elon Musk, Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamlamak için "spam" hesaplar hakkında bilgi istediğini belirtiyor, sosyal medya şirketini ise bilgi edinme hakkını engellemekle suçluyordu. 

Bunun üzerine Twitter, sahte hesaplar konusunda Elon Musk'a tüm verileri iletmeye karar verdi. Ardından Elon Musk ve Twitter anlaşmasında son aşamaya gelindi ve hissedarların onayı beklenmeye başlandı. 

Ancak sahte hesaplara dair yaşanan tüm bu meşakkatli sürece ve spekülasyonlara rağmen, Elon Musk Twitter'ı satın almaktan vazgeçti. Bunun üzerine Twitter, Elon Musk'a dava açtı. Dava dosyasında ise şu ifadeler yer alıyordu: 

Twitter'ı işin içine katmak için halka açık bir gösteri hazırlayan ve satıcı dostu bir birleşme anlaşması teklif edip ardından bu teklifi imzalayan Musk, görünüşe göre - Delaware sözleşme yasasına tabi diğer tüm tarafların aksine - fikrini değiştirmekte, şirketi çöpe atmakta, operasyonlarını aksatmakta, hissedar değerini yok etmekte ve çekip gitmekte özgür olduğuna inanıyor.

 Her ne kadar Elon Musk, davanın 2023'ün Şubat ayına ertelenmesi için talepte bulunmuş olsa da; hakim 17 Ekim'de mahkemenin gerçekleşmesi gerektiğine karar verdi. Davanın teknoloji dünyasındaki iki devi nasıl etkileyeceğini hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.